«

»

Μαρ 23 2015

Διδακτική – εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μονοδένδρι

φωτογραφίζοντας, Ριζάρειο Εκθεσιακό ΚέντροΔιδακτική – εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μονοδένδρι πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου 2015, με τα τμήματα Γ4 και Γ3 του σχολείου μας στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Γλυπτά – ιστορικά μνημεία του τόπου μου» και «Το τέλος της μικρής μας πόλης».

Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης διδακτικής επίσκεψης οι μαθητές περιηγήθηκαν στην έκθεση φωτογραφίας του Ριζάρειου Ιδρύματος «Ιωάννινα – Ένας ιστορικός περίπατος στην πόλη, 1913 – 2013«και μελέτησαν σημαντικά χαρακτηριστικά στοιχεία σχετικά με τα προγράμματα που συμμετέχουν. Επιπλέον και για τις ανάγκες του μαθήματος των Εικαστικών μελέτησαν και αποτύπωσαν, σε ειδικά διαμορφωμένα φύλλα εργασίας, βασικά χαρακτηριστά σύνθεσης και της τεχνικής της Φωτογραφίας. Με τη φωτογραφικής τους μηχανή κατέγραψαν στιγμιότυπα της επίσκεψης, χαρακτηριστικά γνωρίσματα της αρχιτεκτονικής της περιοχής και γλυπτά στους δημόσιους χώρους.

Επιπλέον επισκέφθηκαν την υφαντική σχολή του ιδρύματος, ένα δημιουργικό χώρο συνέχειας της Λαϊκής Τέχνης της περιοχής και μελέτησαν το τρόπο δημιουργίας ποικίλων υφαντών σε παραδοσιακό αργαλειό. Παρατήρησαν τις μαθήτριες της σχολής στην εργασία τους και έλαβαν απαντήσεις σε ερωτήματα και απορίες από τις δημιουργούς των υφαντών και τους δασκάλους υφαντικής της σχολής.

Συντονιστές επίσκεψης – προγραμμάτων

Γ. Ζωγάκης, Εικαστικών (Γλυπτά – ιστορικά μνημεία του τόπου μου) και Β. Ραμπαούνη, Φιλόλογος (Το τέλος της μικρής μας πόλης)

Συμμετέχουσα: Π. Παπατόλη, Γερμανικών

Δείτε στιγμιότυπα από την επίσκεψη

Βίντεο για την διδακτική επίσκεψη από την Β. Ραμπαούνη συντονίστρια του προγράμματος «Το τέλος της μικρής μας πόλης»

Για το πρόγραμμα «Το τέλος της μικρής μας πόλης» δείτε περισσότερα στο ιστολόγιο της Β. Ραμπαούνη εδώ

CC BY-NC-SA 4.0 Διδακτική – εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μονοδένδρι από Yannis Zogakis διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0. Δικαιώματα πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτής της άδειας χρήσης ενδέχεται να είναι διαθέσιμα στη σελίδα https://blogs.sch.gr/artszosimea/about/.

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων