Βραβείο στα Εικαστικά για το “νόστος” στο Ulysse 2016 : Je reviendrai!

Βραβείο “Ετικέτα Ποιότητας eTwinning” για τις δημιουργίες μας στο μάθημα των Εικαστικών, και τη συμμετοχή μας στο έργο «Ulysse 2016 : Je reviendrai!».
βραβείο qualitylabel εικαστικά Ulysse2016
βραβείο qualitylabel μαθητών, εικαστικά στο Ulysse2016

Στο μάθημα των Εικαστικών, οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στο γαλλόφωνο πρόγραμμα eTwinning με τίτλο «Ulysse – 2016 : Je reviendrai!»», δημιούργησαν έργα με θέμα το “νόστο”. Τα έργα δημιουργήθηκαν με μορφή μακέτας σκηνικών και παρουσιάζουν το θέμα ως πραγματικό χώρο με πλήθος στοιχεία που αποτυπώνουν τις σκέψεις των μαθητών. Το σύνολο τους αποτέλεσε μια ενιαία ομαδική σύνθεση όπου, με στίχους της Οδύσσειας για το νόστο, σχεδιάσστηκε το πλοίο του Οδυσσέα με καλλιγράμματα (καλλιγραφήματα). Επιπλέον η τελική σύνθεση του έργου διανθίστηκε με τις ακροστιχίδες και ένα σονέτο που δημιούργησαν οι μαθητές στο μάθημα των Γαλλικών με την κα Ελένη Χαρτζάβαλου.

εικόνες από τα έργα των μαθητών

νόστος, Ulysse 2016 νόστος, ακροστιχίδα στα γαλλικά, Ulysse 2016νόστος, σονέτο μαθητών, Ulysse 2016νόστος, καλλιγράφημα, Ulysse 2016νόστος, έργο μαθητή, Ulysse 2016  νόστος, έργο μαθητή, Ulysse 2016

και εδώ

Λίγα λόγια για το «Ulysse 2016: Je reviendrai»
Το etwinning πρότζεκτ «Ulysse 2016: Je reviendrai» είναι Γαλλόφωνο που αν και επικεντρώνεται στην καλλιέργεια της γλώσσας θεωρήσαμε σημαντική τη διαθεματική διασύνδεσή του με το μάθημα των Εικαστικών στοχεύοντας στην ελεύθερη εικαστική έκφραση, στην ανάπτυξη, καλλιέργεια και διάδοση του εικαστικού λεξιλογίου των μαθητών αλλά και στην ανάπτυξη εικαστικού διαλόγου μεταξύ μαθητών διαφορετικών χωρών. Ιδρύθηκε στο etwinning το σχολικό έτος 2015-16 από την καθηγήτρια Γαλλικών Ελένη Χαρτζάβαλου από το σχολείο μας και τον Vayssie Eric καθηγητή του σχολείου «Antonin Perbosc» της πόλης Lafrançaise της Γαλλίας και συμμετέχουν σχολεία από: Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Τυνησία. Δείτε εδώ

 

CC BY-NC-SA 4.0 Βραβείο στα Εικαστικά για το “νόστος” στο Ulysse 2016 : Je reviendrai! από Yannis Zogakis διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0. Δικαιώματα πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτής της άδειας χρήσης ενδέχεται να είναι διαθέσιμα στη σελίδα https://blogs.sch.gr/artszosimea/about/.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση