«

»

Δεκ 17 2013

Αστέρια από χαρτί

αστέρι απο ζωγραφισμένο χαρτίΔιερευνώντας τη διαδρομή του χαρτιού από υλικό γραφής και επιφάνεια ζωγραφικής σε υλικό κατασκευής καλλιτεχνικών και  παραδοσιακών δημιουργιών και συνδυάζοντάς το με τη διακόσμηση του σχολείου για τις γιορτές των Χριστουγέννων, κατασκευάσαμε διακοσμητικά αστέρια από χαρτί.
Χρησιμοποιήσαμε διάφορους τύπου χαρτιού, όπως χαρτί Α4 80γρ, χαρτόνια 160γρ, μέχρι και παλιά διαφημιστικά φυλλάδια, δίνοντας ταυτόχρονα μηνύματα ανακύκλωσης.

Η κατασκευή του αστεριού μπορεί να γίνει με 5, 6 και 7 ξεχωριστά κομμάτια. Έτσι, μας ήταν εύκολο να εργαστούμε ομαδικά, ετοιμάζοντας ο κάθε μαθητής από ένα κομμάτι και να το ενώσει με τα υπόλοιπα της ομάδας του.

Τελειώνοντας τις κατασκευές μας τις αναρτήσαμε σε διάφορα σημεία του εργαστηρίου, σε αίθουσες και διαδρόμους του σχολείου.
Τα συγκεκριμένα διακοσμητικά, αν αναρτηθούν σωστά, κινούνται συνεχώς. Έτσι οι κατασκευές μας μας έδωσαν την ευκαιρία να θίξουμε πολλά θέματα, όπως για παράδειγμα: η κίνηση, η Τέχνη και το θέμα με τις «Ημέρες διαστήματος» που προσεγγίζει με τα έργα της η Γ΄Τάξη.

Βασισμένο στα
Αστέρια από χαρτί
Το χαρτί και οι τεχνικές του
Το χαρτί σε παραδοσιακές καλλιτεχνικές δημιουργίες

CC BY-NC-SA 4.0 Αστέρια από χαρτί από Yannis Zogakis διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0. Δικαιώματα πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτής της άδειας χρήσης ενδέχεται να είναι διαθέσιμα στη σελίδα https://blogs.sch.gr/artszosimea/about/.

3 comments

1 ping

 1. Σπύρος Παπασπύρου

  Πολύ ωραία ιδέα!
  Και του χρόνου! 🙂

  1. Yannis Zogakis

   Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και ανταποδίδουμε τις ευχές!!!

 2. Elena Gadri

  Πολύ ωραία ιδέα και απίστευτα έυκολη η κατασκευή τους!! Τέλεια!!

 1. Αστέρια από χρυσόχαρτο » Εικαστικά

  […] δείτε και το Αστέρια από χαρτί Βασισμένο στα Αστέρια από χαρτί Το χαρτί και οι […]

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων