«

»

Μαΐ 03 2018

Έργα χαρακτικής από το μάθημα των Εικαστικών στην ομαδική μαθητική έκθεση ΠΟΛ(Ε)ΙΣ στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

ομαδική μαθητική έκθεση χαρακτικήςΤα χαρακτικά έργα που δημιούργησαν στο μάθημα των Εικαστικών μαθητές της Α΄ Τάξης υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους κ Γιάννη Ζωγάκη και τη βοήθεια της κ Μάγδας Φιλιπποπούλου, ασκούμενης φοιτήτριας της Σχολής Καλών Τεχνών (ΕΤΕΤ )παρουσιάζονται στην εικαστική έκθεση «ΠΟΛ(Ε)ΙΣ» του Μουσείου Αργυροτεχνίας του ΠΙΟΠ.

Στην ομαδική μαθητική έκθεση από το σχολείο μας επιλέχθηκαν και παρουσιάζονται 54 μαθητικά έργα χαρακτικής τα οποία ξεχωρίζουν για την σχεδιαστικά πρωτότυπη και προσωπική προσέγγιση του θέματος, την συνολική συνθετική απόδοση και την σχετική τεχνική αρτιότητα.

Η χάραξη των έργων από τους μαθητές έγινε σε πλάκες από  Μπλε Διογκωμένο Πολυστυρένιο (EPS) και η εκτύπωση με μαύρο υδατοδιαλυτό μελάνι σε χαρτί αφής.

Η καλλιτεχνική δράση με θέμα «ΠΟΛ(Ε)ΙΣ» παρουσιάζεται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Πειραιώς (ΠΙΟΠ) σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Εικαστικών μαθημάτων κλάδου ΠΕ08 της Περιφέρειας Ηπείρου στο πλαίσιο εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017-2018.

Η έκθεση με τα έργα των μαθητών μας αλλά και μαθητών άλλων σχολείων φιλοξενείται στο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας στο κάστρο Ιωαννίνων και σας προσκαλούμε να την επισκεφθείτε.

Ευχαριστούμε το Μουσείο Αργυροτεχνίας για τη συνεργασία, την ευκαιρία για διασύνδεση του σχολείου μας με φορείς πολιτισμού και την προβολή των έργων των μαθητών μας στην τοπική κοινωνία με τη φιλοξενία της έκθεσης.

η πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος του ΠΙΟΠ

CC BY-NC-SA 4.0 Έργα χαρακτικής από το μάθημα των Εικαστικών στην ομαδική μαθητική έκθεση ΠΟΛ(Ε)ΙΣ στο Μουσείο Αργυροτεχνίας από Yannis Zogakis διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0. Δικαιώματα πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτής της άδειας χρήσης ενδέχεται να είναι διαθέσιμα στη σελίδα https://blogs.sch.gr/artszosimea/about/.

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων