Πρωτοβουλία Πόλεις φιλικές προς τα παιδιά και τους νέους «Σχεδίασε το μέλλον σου η φωνή σου μετράει».

Υπογραφή  Συμφώνου Συνεργασίας του Δήμου Κομοτηνής με τη unicef

 

THR 0087 1920x1280 1

Oı μαθήτριες/τες του σχολείου μας και  της ομάδας epas  συμμετείχαν στην εκδήλωση του Δήμου Κομοτηνής και του Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono στην  υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Κομοτηνής και της UNICEF για την Πρωτοβουλία «Πόλεις φιλικές προς τα παιδιά και τους νέους» που πραγματοποιήθηκε  στην δημοτική βιβλιοθήκη Κομοτηνής,  την Πέμπτη 27 Απριλίου.

 Ο Δήμος Κομοτηνής και το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono   υλοποίησε  τις δράσεις,  της UNICEF GREECE, που  ξεκίνησαν  μετά την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας .

 Έγινε παρουσίαση από την κ. Λίνα Αντάρα, Υπεύθυνη προγραμμάτων Νεολαίας της UNICEF και την κ. Σοφία Μανσόλα, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Junior Achievement Greece:

α. σχετικά με την έννοια του ενεργού πολίτη και το δικαίωμα συμμετοχής των Νέων στη λήψη αποφάσεων, όπως αυτό αποτυπώνεται στο άρθρο 12 της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού

β. Παρουσίαση της πλατφόρμας U-Report

 γ. Παρουσίαση του εργαλείου FunDoo για την ανάπτυξη δεξιοτήτων του 21ου  αιώνα από το Junior Achievement.

Στη συνέχεια ακολούθησε ηλεκτρονική διαβούλευση με θέμα «Τι θα θέλατε από τις τοπικές αρχές για να γίνουν οι πόλεις σας πιο φιλικές προς τα παιδιά και τους νέους;» με σκοπό να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις των Νέων για την ανάπτυξη των σχεδίων δράσης του προγράμματος «Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά και τους Νέους». Oı μαθήτριες/τες του σχολείου μας συμμετείχαν με ενθουσιασμό και χαρά σε όλες τις δράσεις και κατέγραψαν τις απόψεις τους ώστε να γίνει η πόλη τους πιο φιλική για τα παιδιά και τους νέους.

THR 0103 1920x1280 1THR 0071 1 1920x1280 1

THR 0072 1920x1280 1
Πηγή : www.paratiritis-news.gr [ https://www.paratiritis-news.gr/koinonia/ypografi-mnimoniou-synergasias-metaxy-dimou-komotinis-kai-unicef/ ]

Κατηγορίες: Γενικά νέα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.