Επαγγέλματα Παλιά από την Αστυ…παλιά

Μαρ 201621

Οι μαθητές της Α’ τάξης στην προσπάθειά τους να γίνουν ‘’Ενεργοί Πολίτες’’ γνωρίζουν καλύτερα τον τόπο τους. Με αφορμή την ενότητα της Γλώσσας ‘’Παίζουμε παντομίμα’’ (όπου ο Άρης, η Μαρίνα, ο Σαμπέρ, η Ιωάννα και ο Ορφέας παίζουν παντομίμα με τα επαγγέλματα) μαθαίνουν τα παλιά επαγγέλματα και παίρνουν μέρος στο ‘’Κυνήγι του Παλιού Επαγγέλματος’’ στον παλιό εμπορικό δρόμο της Χώρας της Αστυπάλαιας.

Το κυνήγι διοργάνωσε η υπογράφουσα, δασκάλα της Α’ τάξης, Παύλου Αργυρώ και το κάλεσμα έγινε φυσικά προς όλους τους μαθητές αλλά και τους  εκπαιδευτικούς του σχολείου. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια του διευθυντή του σχολείου μας, στην οργάνωση του κυνηγιού.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε 5 μεικτές ομάδες.

AinstainTa xefteria

M. AOloimazi

roa santa kai kopana

Ξεκινήσαμε από την κεντρική πλατεία του νησιού,

FotoFlexer_Photo

όπου πήραμε τις οδηγίες. Κάθε ομάδα έπρεπε να λύσει ένα γρίφο ώστε να βρει το πρώτο επάγγελμα, να παραλάβει το δεύτερο φάκελο με τη φωτογραφία του οικήματος στο οποίο επιτελούνταν το επάγγελμα να το βρει όπως και το όνομα του επαγγελματία.

stoixeia

Την ίδια διαδικασία ακολούθησαν και για το δεύτερο επάγγελμα στο οίκημα του οποίου υπήρχε το στοιχείο για τον προορισμό όλων, την παλιά κεντρική πλατεία του νησιού, τον Πάλο .DSC039472222

Αφού φτάσαμε όλοι στον προορισμό μας, η κάθε ομάδα παρουσίασε με παντομίμα τα επαγγέλματα που βρήκε και οι υπόλοιποι μαντέψανε ποια ήταν αυτά.

pantomima

 

Στην τελική φάση επιστρέψαμε όλοι στο σχολείο

taxi

όπου είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν ή είχαν φτιάξει κάποιοι από τους παλιούς  επαγγελματίες

20160311_112357 Photo (3)

είπαμε τα ονόματα αυτών που ανακαλύψαμε  και βρήκαμε τον αναγραμματισμό που ήταν ένα από τα παλιά ονόματα της Αστυπάλαιας, το ‘’Ιχθυόεσσα’’.

Φυσικά νικητές ήταν όλοι μιας και όλες οι ομάδες λύσανε όλους τους γρίφους, προπαντός όμως επειδή όλοι μάθανε παίζοντας και διασκέδασαν τόσο που ζητούσαν να ξαναγίνει κάτι παρόμοιο με την πρώτη ευκαιρία!

από κάτω από: Γιορτές - Εκδηλώσεις| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επαγγέλματα Παλιά από την Αστυ…παλιά    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

    European Radio Logo
    European Radio Logo
    Μάρτιος 2016
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  


    Άνοιγμα μενού
    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων