»Γίνομαι ενεργός πολίτης»

pragos

Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας ‘’Γίνομαι Ενεργός Πολίτης’’ στο οποίο συμμετέχουν οι μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ τάξης του σχολείου μας, οι μαθητές της Α’ τάξης, με αφετηρία τον τόπο τους ξεκινούν ένα ταξίδι στην ευρύτερη γειτονιά τους τα Δωδεκάνησα, την Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο.

Γνωρίζουμε τον τόπο μας:
– Μαθαίνουμε την ιστορία του από τη μυθολογία μέχρι σήμερα με σταθμό την 7η Μαρτίου 1948 όπου τα Δωδεκάνησα ενσωματώνονται στην Ελλάδα. Αναλαμβάνουμε με τη Β’ τάξη τη σχολική γιορτή όπου παρουσιάζουμε σε όλους τη δουλειά μας, γνωρίζουμε όλοι καλύτερα την αστυπαλίτικη φορεσιά και κερνάμε αστυπαλίτικο παστελάκι.

– Καλούμε όλους τους μαθητές του σχολείου μας στο κυνήγι του κυνήγι του παλιού επαγγέλματος στον παλιό εμπορικό δρόμο του νησιού.

-Εντοπίζουμε τη θέση μας σε χάρτες των Δωδεκανήσων, της Ελλάδας, της Ευρώπης.

-Ενημερωνόμαστε:
-για τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής (πόλεμος στη Συρία, πρόσφυγες στη χώρα μας).
-για τον τρόπο λήψης αποφάσεων που αφορούν τον τόπο μας, την χώρα μας, την Ευρώπη. (πρόσκληση του Προέδρου του Δ.Σ. Αστυπάλαιας και της Δ’ τάξης).

-Προτείνουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμβάλουμε στην προαγωγή της ποιότητας της ζωής μας στην κοινωνία του νησιού μας αλλά και για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Aποφασίζουμε να μα ζέψουμε ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης με τη Β’ τάξη και να τα παραδώσουμε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αστυπάλαιας.

20160423_170104

-Συμμετέχουμε  με όλο το σχολείο στη φύτευση στο κοντινό αλσίλιο

20160401_104047

και στην καμπάνια »Atypalea let’s do it», με καθαρισμό και φύτευση της Χώρας του νησιού μας

20160417_104530 20160417_103728

 

Αφήστε μια απάντηση