Επίσκεψη στο κτήμα με τα άλογα

0

Συγγραφέας: ΜΙΧΑΛΑΙΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 12-02-2018

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου είχαν την ευκαιρία οι μαθητές μας να επισκεφτούν το κτήμα Δέδε. Εκεί περπάτησαν στο αγρόκτημα και ενημερώθηκαν για τα άλογα.  Αναγνώρισαν τα φυτά από τον λαχανόκηπο και με μήλα και καρότα τάισαν τα άλογα. Όσοι ήταν τολμηροί ανέβηκαν στα άλογα και απόλαυσαν την επαφή με τη φύση και τα ζώα.

Φωτογραφία του Εεεεκ Δ.Πυλαίας-Χορτιάτη.

Αποκριάτικη Γιορτή

0

Συγγραφέας: ΜΙΧΑΛΑΙΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 11-02-2018

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου,  Τσικνοπέμπτη  και το κέφι ήταν διάχυτο στο χώρο του σχολείου μας από το πρωί σε μικρούς και μεγάλους. Χαμόγελα και χαρούμενες φωνές σκόρπισαν παντού όταν άρχισαν οι αποκριάτικες δραστηριότητες που απογείωσαν την γιορτινή διάθεση και μας έβαλαν όλους για τα καλά σε Αποκριάτικους, ξέφρενους ρυθμούς όπως άλλωστε «επέβαλλε» η μέρα.

Η κατασκευή της αποκριάτικης μάσκας, την προετοιμασία της οποίας επιμελήθηκε η καθηγήτρια κ. Παπαδοπούλου Μαρία, από τα ίδια τα παιδιά με τη βοήθεια των καθηγητών τα ενθουσίασε. Εργάστηκαν όλοι με αστείρευτο κέφι και ο καθένας την έφτιαξε με τα χρώματα και τα σχέδια που επιθυμούσε.

Στη συνέχεια κεράστηκαν νοστιμότατους λουκουμάδες με μερέντα που έφτιαξαν η κ.Γκέκα με μια ομάδα μαθητών.

Ακολούθησε το παραδοσιακό «πλέξιμο» του γαϊτανιού υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών και όλα τα παιδιά μπήκαν στον χορό! Αποκριάτικα ξέφρενα τραγούδια που ξεσήκωσαν όλους, κατ’ επιλογήν του μουσικού του σχολείου κ. Δόβα έλαβαν τη σκυτάλη, όπου τα παιδιά χάρισαν και τα τελευταία αποθέματα ενέργειάς τους λίγο πριν το σχόλασμα της μέρας. Η χαρά και η ικανοποίηση έκδηλη στο πρόσωπο όλων με ευχή ως κλείσιμο «Χαρούμενες Απόκριες σε όλους»…..

Φωτογραφία του Εεεεκ Δ.Πυλαίας-Χορτιάτη.

Καλημέρα κόσμε!

1

Συγγραφέας: ΜΙΧΑΛΑΙΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 01-02-2018

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτό είναι το πρώτο σας άρθρο. Αλλάξτε το ή διαγράψτε το και αρχίστε το “Ιστολογείν”!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση