Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2017

“Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο”
Εικονογραφημένη ιστορία στο πλαίσιο συμμετοχής του 5ου Λυκείου Λάρισας στην εκστρατεία της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2017

Η ομάδα Αγωγής Υγείας του 5ου Λυκείου Λάρισας, συμμετέχοντας για πολλοστή συνεχή χρονιά στις δράσεις του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου και στην φετινή εκστρατεία “Γίνε εσύ η αλλαγή για ένα καλύτερο διαδίκτυο”, πήρε μέρος στον διαγωνισμό εικονογραφημένης ιστορίας ή βίντεο ή scratch με τίτλο “Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο”.

Στο πλαίσιο αυτό, με συνεργατική ομαδική προσπάθεια, δημιουργήθηκε ένα ηλεκτρονικό και έντυπο booklet, με στόχο να περάσει μήνυμα αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών υπέρ της ψηφιακής σύγκλισης.
Ο παππούς αποτελεί το σύμβολο όλων των ανθρώπων που είναι ψηφιακά αναλφάβητοι με αποτέλεσμα να οδηγούνται αναπόφευκτα στον κοινωνικό αποκλεισμό και να στερούνται της δυνατότητας να έχουν επαρκή επιμέλεια των παιδιών στον κόσμο του διαδικτύου.
Όμως ο παππούς σαν σύμβολο, κουβαλά “σοφία” ζωής του
φυσικού κόσμου.
Τα εγγόνια αποτελούν το σύμβολο των ιθαγενών του διαδικτύου με εθελοντική συνείδηση στην καταπολέμηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού.

Για να δείτε και να διαβάσετε την ιστορία, ενεργοποιήστε πρώτα το εικονίδιο (Fullscreen), της πλήρους οθόνης,  στο κάτω μέρος δεξιά της παρακάτω εφαρμογής και γυρίστε τις σελίδες, με το εικονίδιο του βέλους  . Για την έξοδο από την πλήρη οθόνη, πατήστε το πλήκτρο  στην πρώτη γραμμή των πλήκτρων, αριστερά στον υπολογιστή σας:

 Έπαινος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου
για τη συμμετοχή του σχολείου στον πανελλήνιο διαγωνισμό,
«Εκπαιδεύοντας τον παππού στο Διαδίκτυo»

Κατηγορίες: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.