Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013

Συνδέομαι με σύνεση και δημιουργικά στους on line κόσμους

Το 5ο Λύκειο Λάρισας πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2013

Για τρίτη συνεχή χρονιά το 5ο Λύκειο Λάρισας  ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Saferinternet.gr,  να δράσει ως «Πρεσβευτής» και πολλαπλασιαστής μηνυμάτων της ημέρας  Ασφαλούς Διαδικτύου, μεταδίδοντας το φετινό σύνθημα «Connect with respect! -Σύνδεση με σύνεση!» και παίρνοντας μέρος στις δράσεις  του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου για το 2013.

Οι δράσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο: «Πρόσωπα και προσωπεία στο διαδίκτυο. Η απουσία προσώπου κατά τη θυματοποίηση», από ομάδα μαθητών του σχολείου με τη συνεργασία της καθηγήτριας Πληροφορικής Αρχοντίας Γιαννακάκη, συντονίστριας του προγράμματος.

Η ομάδα Αγωγής Υγείας δημιούργησε αφίσα και τύπωμα  Τ-shirt με θέμα «Σύνδεση με σύνεση!». Οι δημιουργίες έχουν τίτλο: «Εκατομμύρια φωτεινές οθόνες…Πόσες σβησμένες ζωές;» και αποτυπώνουν, τις κυριότερες συμπεριφορές υψηλού κινδύνου στους on line κόσμους και συγκεκριμένα το διαδικτυακό εκφοβισμό, την  επικοινωνία με αγνώστους και  αποπλάνηση και την  υπερβολική ενασχόληση. Με στόχο την αφύπνιση των εφήβων, επιδιώκεται  να περάσει στην σχολική κοινότητα το μήνυμα, ότι στο διαδίκτυο-το οποίο παρουσιάζεται σαν ιστός που τον δημιουργεί το ποντίκι με τη μορφή αράχνης-κάποιος σκόπιμα μπορεί να κρύψει την ταυτότητά του, μπορεί να βλάψει θεωρώντας διασκέδαση να προκαλεί πόνο, ενώ αν η ενασχόληση γίνει υπερβολική, οι νέες τεχνολογίες  μπορεί να γίνουν  θηλιά στη σχολική επίδοση, στη μάθηση και προπαντός στην υγεία και τη φυσική κατάσταση.

Στις δράσεις συνεργάστηκαν δημιουργικά: Μάνος Αγοραστίδης, Βασιλική Αλτίμπαση, Βασιλική Ζάρα, Αργυρώ Ερμείδου, Απόστολος Ζαχαρίας, Κατερίνα Κατράκη, Δήμητρα Κατσικά, Ναπολέων Μουλάς και Αρχοντία Γιαννακάκη.

Οι δημιουργίες αναδείχτηκαν στην κεντρική συνεδριακή εκδήλωση για την ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Επιπλέον η δημιουργία T-shirt έχει αναρτηθεί  στο Άλμπουμ των φωτογραφιών με τίτλο “T-shirts”, στη σελίδα “Safer Internet Day Greece 2013” στο Facebook για το διαγωνισμό  με τη θεματική “Πώς θα σας άρεσε το μπλουζάκι της εκστρατείας Saferinternet.gr”. Από την παραπάνω σελίδα, τα μέλη του Facebook μπορούν να κάνουν  “Like”,  υποστηρίζοντας την προσπάθεια των σχολείων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2013 ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Κατηγορίες: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.