Μάι 10 2010

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Πώς θα κάνουμε κάποιον να μας ερωτευτεί

Κάτω από: Απόψεις

Όταν ερωτευόμαστε κάποιον συνηθίζουμε να λέμε ότι «ταιριάζει η χημεία μας». Αυτό δεν απέχει από την πραγματικότητα αφού οι φερομόνες (πτητικές χημικές ουσίες που μεταφέρουν «μηνύματα» από ένα άτομο σε άλλο άτομο του ίδιου είδους) καθορίζουν αν θα αναπτυχθεί ή όχι σεξουαλική έλξη. Βέβαια στην επιλογή μας αποφασιστικό ρόλο παίζουν οι εμπειρίες των παιδικών μας χρόνων, οι φόβοι και οι ανασφάλειές μας. Εάν κάποιος καταφέρει να καλύψει τις υποσυνείδητες ανάγκες μας ακολουθεί ερωτική ανάφλεξη, αυτό βιοχημικά μεταφράζεται σε παραγωγή μεγάλης ποσότητας φαινυλαιθυλαμίνης που μας κάνει να νιώθουμε αναστάτωση και ευφορία.
Επιστημονικές έρευνες βεβαιώνουν ότι υπάρχουν τρόποι να κάνουμε τους άλλους να μας συμπεριφέρονται όπως επιθυμούμε και έτσι έχουν αναπτυχθεί τεχνικές για κατευθυνόμενα από εμάς ερωτικά καρδιοχτύπια. Με τις κατάλληλες γνώσεις μπορούμε να κάνουμε κάποιον να μας ερωτευτεί. Αρκεί βέβαια αυτό το άτομο να μην έχει χωρίσει πρόσφατα γιατί η βιοχημεία του εγκεφάλου του είναι τέτοια που δεν του επιτρέπει να ερωτευτεί ξανά αν δεν περάσει κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Επίσης αποκλείονται τα άτομα εκείνα τα οποία έχουν βαθύτερες ψυχολογικές ανάγκες οι οποίες δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από εμάς. Για παράδειγμα αν κάποιος φοβάται τον πόνο είναι βέβαιο ότι σε έναν σαδιστή δεν μπορεί να προσφέρει αυτό που επιθυμεί.
Οι ερευνητές λένε ότι ο έρωτας δεν είναι τυφλός αλλά υποσυνείδητα οι εραστές υπολογίζουν τα κόστη και τα οφέλη της σχέσης οπότε για να κάνουμε τον άλλο να μας ερωτευτεί αρχικά πρέπει να τον πείσουμε ότι «κλείνει» μαζί μας μια πολύ καλή συμφωνία. Θα πρέπει να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο άτομο, με τι ασχολείται ποιες είναι οι συνήθειές του και οι προτιμήσεις του και θα πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε τις ίδιες. Έτσι έκανε και ο Καζανόβας που είναι ο πιο επιτυχημένος σαγηνευτής της Ιστορίας, μάθαινε τα πάντα για μια γυναίκα, γινόταν η εικόνα που είχε πλάσει εκείνη στο μυαλό της, ανακάλυπτε τι έλειπε από τη ζωή της και αυτό της το έδινε.
Η πρώτη συνάντηση, οι πρώτες ματιές που ανταλλάσσονται, ο τρόπος και ο χρόνος που μετακινείται το βλέμμα στο πρόσωπο, η συνομιλία που θα λάβει χώρα είναι σημαντικότατοι παράγοντες και υπάρχει πληθώρα βιβλίων με άπειρες συμβουλές. Το αν θα προχωρήσει ή όχι μια σχέση καθορίζεται σε σημαντικό βαθμό από το σεξ. Βέβαια το πιο ερωτικό όργανο είναι ο εγκέφαλος. Η διέγερσή του είναι που κάνει τον άλλο ηφαίστειο και όχι οι συμβουλές που δίνουν διάφορα βιβλία για ποικιλία στάσεων και σεξουαλικά βοηθήματα.
Επειδή άντρες και γυναίκες διαφέρουν σημαντικά στον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται και λειτουργούν θα πρέπει να γνωρίζουμε καλά αυτές τις διαφορές και να φερόμαστε ανάλογα. Π.χ. μια γυναίκα θέλει να συζητά ένα θέμα που την προβληματίζει μέχρι να πάθει κράμπα η γλώσσα της. Αντίθετα ο άντρας θέλει να απομονώνεται και να βάζει τάξη στο πρόβλημα μόνος του.
Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι καθένας από μας διψά για ασφάλεια και επιβεβαίωση. Οπότε αν κάνουμε τον άνθρωπο που ποθούμε να νιώθει όμορφος, ελκυστικός, γοητευτικός, δυναμικός, μοναδικός και διαφορετικός εκτός του ότι θα μας θεωρεί τους πιο έξυπνους -που ανακαλύψαμε την πραγματική του αξία- θα μας το ανταποδώσει και όπως προσδοκούμε, θα μας ερωτευτεί.

Η ΕΡΕΥΝΑ 09 Μαΐου 2010

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση