Μαΐ 09 2010

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Αρχίζει η Μαθητιάδα

Κάτω από: Εκπαιδευτικά

Μεγαλειώδης θα είναι η τελετή έναρξης με την οποία θα ανοίξει τις πύλες της η Θ’ Μαθητιάδα σήμερα στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Στάδιο της Πρώτης Σερρών. Έλληνες μαθητές από όλο τον κόσμο θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους στον Κόσμο της Μαθητιάδας με την παρέλαση των αποστολών τους, στέλνοντας το μήνυμα της ζωντάνιας του ελληνικού πολιτισμού στην παγκόσμια κοινότητα σε όλα τα πλάτη της υφηλίου, ένα μήνυμα ελπίδας σε δύσκολους καιρούς. Τη Φλόγα της οργάνωσης θα ανάψει ο Ολυμπιονίκης Φραγκίσκος Αλβέρτης, ενώ την παρουσίαση της Tελετής θα κάνει ο μοναδικός στο είδος του Αλέξης Κωστάλας. Ιδιαίτερη θα είναι και η παρουσία μαθητών του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου, όπου με ένα εξαιρετικό τελετουργικό δρώμενο θα υποδεχθούν τους μαθητές που συμμετέχουν στη Θ’ Μαθητιάδα.
Η Θ’ Μαθητιάδα, που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 12 Μαΐου, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθώς και υπό τη στήριξη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών και του ΕΒΕ Σερρών και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.
Χορηγοί της φετινής διοργάνωσης είναι ο ΟΠΑΠ, η SAMSUNG, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η MULTIRAMA, το ΑΥΡΑ Active Cup, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού – υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3 και οι εφημερίδες ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση