Μάι 06 2010

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

«Έδωσε» μηνύματα χρηστών του το Facebook

Σταμάτησε τη λειτουργία του συστήματος άμεσων μηνυμάτων το Facebook, γιατί, λόγω κάποιου προβλήματος, δημοσιοποιήθηκαν οι ιδιωτικές συζητήσεις χρηστών του. Έτσι, κάθε χρήστης ήταν σε θέση να διαβάσει τις συζητήσεις των φίλων του μέχρι η δημοφιλής ιστοσελίδα να ειδοποιηθεί για το πρόβλημα από το μπλογκ TechCrunch.

Μπορούσε δηλαδή ο χρήστης να κλικάρει στη θέση «Preview my profile»- που βοηθά τους χρήστες να δουν πώς φαίνονται οι πληροφορίες τους σε συγκεκριμένους φίλους-και να δει πληροφορίες από τους λογαριασμούς των φίλων του.

Το Facebook έχει επικριθεί ότι δεν μπορεί να κρατήσει «ασφαλείς» τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών του. «Για περιορισμένη περίοδο, ένα πρόβλημα επέτρεψε να γίνουν ορατές οι συζητήσεις χρηστών του σε ορισμένους φίλους τους», επισήμανε μεταξύ άλλων η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. «Όταν λοιπόν ειδοποιηθήκαμε για το πρόβλημα, οι μηχανές μας το διέγνωσαν και έθεσαν προσωρινά εκτός λειτουργίας την συγκεκριμένη λειτουργία άμεσων μηνυμάτων(…)Γρήγορα θα αποκατασταθεί. Ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση», κατέληξε η ανακοίνωση του Facebook.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση