Απρ 25 2010

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

«Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας»

Κάτω από: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η καμπάνια αποβλέπει στη βελτίωση του δημόσιου χώρου και οι εθελοντές του δήμου μαζί με 100 μαθητές από σχολεία των Αθηνών θα συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις.

 Mε στόχο την ευαισθητοποίηση των Αθηναίων για μια πόλη πιο καθαρή ο δήμαρχος της πόλης Νικήτας Κακλαμάνης εγκαινίασε εκστρατεία με βασικό σύνθημα: «η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας». Η καμπάνια αποβλέπει στη βελτίωση του δημόσιου χώρου και οι εθελοντές του δήμου μαζί με 100 μαθητές από σχολεία των Αθηνών θα συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Γιώργος Δημόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος Διεύθυνσης Σχολικής Μέριμνας Χρήστος Τεντόμας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων Ηλίας Θεοδώρου και διαμερισματικοί σύμβουλοι βρέθηκαν στο πλευρό των παιδιών που μοίρασαν φυλλάδια στους περαστικούς. Να σημειωθεί ότι τα φυλλάδια είχαν τυπωθεί σε επτά γλώσσες προκειμένου να συμμετέχουν στην προσπάθεια και οι ξένοι που ζουν στην πόλη.

Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Γιώργος Δημόπουλος τόνισε τα εξής: «Ξεκινά από σήμερα μια ολοκληρωμένη δράση σε όλους του δημόσιους χώρους, κυρίως πάρκα και πεζοδρόμους, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών σχετικά με την καθαριότητα της πόλης μας. Με τη βοήθεια εθελοντών πολιτών και μαθητών, μοιράζουμε ειδικά ενημερωτικά φυλλάδια για τους συμπολίτες μας που έχουν κατοικίδια ζώα και τους ενημερώνουμε για τις ειδικές τεμπέλες σήμανσης και τα ειδικά κουτιά που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Αθηναίων σε περισσότερα από 400 σημεία της πόλης. Μέσα σε αυτά τα κουτιά μπορούν να βρουν σακούλες για την περισυλλογή των περιττωμάτων που αφήνουν πίσω τους τα κατοικίδιά τους. Πιστεύουμε ότι πίσω από κάθε οικόσιτο ζώο βρίσκεται ένας πολιτισμένος πολίτης και όχι ένας ανεύθυνος ιδιοκτήτης».



Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση