Απρ 23 2010

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Εφηβεία σημαίνει πλέον… SΜS Προτιμούν τα γραπτά μηνύματα από τις τηλεφωνικές κλήσεις στην επικοινωνία τους

contentsegment_14442098w310_h_r0_p0_s1_v1jpg.jpg

Τουλάχιστον 50 γραπτά μηνύματα λαμβάνει κάθε ημέρα ο μέσος έφηβος στις ΗΠΑ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Θραύση κάνουν τα γραπτά μηνύματα μεταξύ των εφήβων στις ΗΠΑ. Νέα έρευνα δείχνει ότι είναι η μορφή της επικοινωνίας που έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις αγοριών και κοριτσιών, περισσότερο από τις τηλεφωνικές κλήσεις.

Ερευνητές από την οργάνωση Εργασία για το Διαδίκτυο και την Αμερικανική Ζωή του Ερευνητικού Κέντρου Ρew και από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν ανακάλυψαν ότι ο μέσος έφηβος στις Ηνωμένες Πολιτείες στέλνει ή λαμβάνει τουλάχιστον 50 γραπτά μηνύματα την ημέρα, που ισοδυναμούν με 1.500 τον μήνα.

Παράλληλα, το 31% των εφήβων στέλνει και λαμβάνει περισσότερα από 100 μηνύματα SΜS την ημέρα, δηλαδή περισσότερα από 3.000 τον μήνα, ενώ το 15% στέλνει περισσότερα από 200 μηνύματα την ημέρα! Οι ερευνητές διεπίστωσαν ότι τα κορίτσια είναι πιο μανιώδεις χρήστες των γραπτών μηνυμάτων σε σχέση με τα αγόρια: κατά μέσον όρο στέλνουν 80 μηνύματα την ημέρα, σε αντίθεση με 30 για το άλλο φύλο. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 800 εφήβους μεταξύ 12 και 17 χρόνων και στους γονείς τους, από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο του 2009.

Βρέθηκε ότι το 75% των αμερικανών εφήβων αυτής της ηλικιακής ομάδας διαθέτει κινητό τηλέφωνο, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το 2004 ήταν 45%. Επίσης διαπιστώθηκε ότι οι τηλεφωνικές κλήσεις χάνουν διαρκώς έδαφος έναντι των γραπτών μηνυμάτων, αφού κατά μέσον όρο δεν ξεπερνούν τις πέντε την ημέρα.

Η μελέτη έδειξε μάλιστα ότι τα γραπτά μηνύματα έχουν γίνει το πιο συχνό καθημερινό εργαλείο επικοινω- νίας μεταξύ των εφήβων, ξεπερνώντας τις κατά πρόσωπο συναντήσεις, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τις υπηρεσίες ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων και τις φωνητικές κλήσεις μέσω Διαδικτύου.

Γονείς στα πρόθυρα νευρικής κρίσης
64% των γονέων ελέγχει το περιεχόμενο του κινητού των παιδιών

62% τους έχει πάρει τη συσκευή για τιμωρία

52% θέτει περιορισμούς στον χρόνο χρήσης των κινητών από τα παιδιά

48% χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνο ως τρόπο εντοπισμού των παιδιών



 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση