Απρ 04 2010

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Ο Ναός του…Κώδικα Ντα Βίντσι

Κάτω από: ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

H Σκωτία φιλοξενεί στο έδαφός της πολλά μοναστήρια και ναούς, ένα όμως γνωρίζει τα τελευταία χρόνια δόξα (και χρήμα). Πρόκειται για τον ναό που έγινε κυρίως γνωστός από το μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν «Ο Κώδικας Ντα Βίντσι», το Rosslyn Chapel, το οποίο εκτιμάται ότι κάθε χρόνο επισκέπτονται περισσότεροι από 140.000 τουρίστες. Οπως επισημαίνει ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Γεώργιος Τσέτσης , ο ναός που βρίσκεται στα περίχωρα του Εδιμβούργου «ενώ στερείται πληρώματος οσάκις τελούνται Ιερές Ακολουθίες εξαιτίας της εκκοσμίκευσης της κοινωνίας, τις εκτός θρησκευτικών εκδηλώσεων ώρες κατακλύζεται από τουρίστες, οι οποίοι επισκέπτονται απλώς για να δουν τον χώρο ή αν θέλετε το “σκηνικόντεκόρ” όπου εκτυλισσόταν η υπόθεση του μυθιστορήματος». Μάλιστα προσθέτει ότι «ο ιστορικός αυτός ναός απέβη ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός της Σκωτίας».

Κάθε καλοκαίρι 200.000-

300.000 νέοι επισκέπτονται τη μοναστηριακή κοινότητα στο Τεζέ της Γαλλίας, την οποία ίδρυσε τη δεκαετία του 1960 ο Ελβετός Ροζέ Σουλτς και όπου συμβιώνουν ρωμαιοκαθολικοί και διαμαρτυρόμενοι μοναχοί. Τα τελευταία χρόνια το μοναστήρι αποτελεί τόπο έλξης και για πολλούς ορθόδοξους νέους, πλην των καθολικών και των προτεσταντών.

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση