Μαρ 30 2010

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Βολές για τη νέα γρίπη κατά ΠΟΥ και άλλων φορέων

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και άλλοι υγειονομικοί φορείς «διασπάθισαν» την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης υπερτονίζοντας τους υποτιθέμενους κινδύνους που εγκυμονούσε η «νέα γρίπη» αναφέρει έκθεση του Πολ Φλιν, βουλευτή του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας και αντιπροέδρου της επιτροπής υγείας του ευρωπαϊκού οργανισμού προς το Συμβούλιο της Ευρώπης. «Η μείωση της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης προς τους υγειονομικούς φορείς θα θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Τελικά, όταν θα εμφανιστεί η επόμενη πανδημία γρίπης -και είναι άγνωστο πότε θα συμβεί αυτό- είναι πολύ πιθανό ο κόσμος να αδιαφορήσει για τις συστάσεις των ειδικών. Δεν αποκλείεται την επόμενη φορά οι συμπολίτες μας να μη θελήσουν να εμβολιαστούν» αναφέρει η έκθεση, υπογραμμίζοντας πόσο επικίνδυνη μπορεί να αποδειχθεί η αδιαφορία. Αργά χθες το απόγευμα, εξάλλου, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ανακοίνωσε ότι τον ερχόμενο μήνα θα επαναξιολογήσει τον τρόπο αντίδρασης του οργανισμού στην πανδημία νέας γρίπης.

Μία επιτροπή 29 ανεξάρτητων ειδικών, που συστάθηκε από την ΠΟΥ, πρόκειται να ερευνήσει σε βάθος και λεπτομερώς την αντίδραση του διεθνούς οργανισμού και κάθε πρωτόκολλο που ακολουθήθηκε, ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα γρίπης της ΠΟΥ, δρ Κέιτζι Φουκούντα, ο οποίος εξάλλου αναγνώρισε ότι η καλύτερη αντιμετώπιση του λοιμώδους νοσήματος θα προκαλούσε λιγότερη σύγχυση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση