Μαρ 28 2010

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Διαδραστικό μπαστούνι για τυφλούς!

Κάτω από: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

 contentsegment_14217752w388_h262_r0_p0_s1_v1jpg.jpg

Ενα μπαστούνι υψηλής τεχνολογίας για τυφλούς αναμένεται να παρουσιάσει η κορεατική εταιρεία τεχνολογίας Ρrimpo Co.

στην πολυαναμενόμενη Εκθεση Ηλεκτρονικών Ειδών του Χονγκ Κονγκ η οποία θα ανοίξει τις πύλες της από τις 13 ως τις 16 Απριλίου.

Το iSοnic, όπως ονομάζεται, σε αντίθεση με τα κοινά μπαστούνια, έχει τη δυνατότητα ανίχνευσης υψηλότερων εμποδίων, τα οποία μάλιστα ξεπερνούν το ύψος της μέσης του χρήστη. Χάρη σε έναν υπερευαίσθητο αισθητήρα, το επαναστατικό μπαστούνι εντοπίζει εμπόδια εντός εμβέλειας 25 μοιρών οριζοντίως και 50 μοιρών καθέτως και απόστασης δύο μέτρων.

Επιπλέον, προειδοποιεί τον χρήστη για την ύπαρξη λεπτών αντικειμένων στην πορεία του τα οποία δεν ξεπερνούν σε πάχος τα 3 εκατoστά. Οσο μειώνεται η απόσταση από αυτά, το έξυπνο μπαστούνι στέλνει ολοένα πιο δυνατά σήματα δόνησης, προειδοποιώντας έτσι ότι υπάρχει κάποιο εμπόδιο.

Οι δυνατότητες του iSonic όμως δεν τελειώνουν εδώ:

διαθέτει ακόμη λειτουργία φωνητικής προειδοποίησης 10 χρωμάτων- μεταξύ των οποίων βρίσκονται το κόκκινο, το πορτοκαλί και το μπλε- για ακόμη μεγαλύτερη διευκόλυνση κατά τις μετακινήσεις του χρήστη στην πόλη, αφού έτσι θα μπορεί και να «διαβάσει» τους φωτεινούς σηματοδότες.

«Στόχος του iSοnic είναι να επιτρέψει σε άτομα με προβλήματα όρασης να κινηθούν ελεύθερα στην πόλη»αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζέι Κιμ.«Προτού μπούμε στη διαδικασία ανάπτυξης του συγκεκριμένου προϊόντος, διεξαγάγαμε μια έρευνα σε περισσότερους από 600 φοιτητές και δασκάλους με προβλήματα όρασης. Αυτό που τους τράβηξε περισσότερο την προσοχή λοιπόνείδαμε ότι ήταν η δυνατότητα φωνητικής προειδοποίησης χρωμάτων» καταλήγει.

Από δοκιμές που πραγματοποίησε η Ρrimpo Co. φάνηκε ότι το νέο προϊόν είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Ωστόσο η εταιρεία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τα μελλοντικά της σχέδια ως προς τη διάθεση του έξυπνου μπαστουνιού.



Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση