Μαρ 24 2010

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Διεθνής κομπίνα με «τυχερά» e-mails

Κάτω από: WARNING,ΙΝΤΡΕΝΕΤ

«Κέρδισες 2.000.000 αμερικανικά δολάρια, αλλά για να τα πάρεις, πρέπει πρώτα να πληρώσεις τους φόρους». Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούσε η «λοταρία»… για την ακριβεία η καλοστημένη κομπίνα που είχαν στήσει ένας Γάλλος και ακόμη δύο αλλοδαποί συνεργοί του.

Η απάτη αποκαλύφθηκε, όταν ένας Ελληνας κατήγγειλε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τι του είχε συμβεί. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο άνθρωπος αυτός, αφού ενημερώθηκε ηλεκτρονικά ότι είχε κερδίσει σε λοταρία, καλούνταν να καταθέσει 400 ευρώ σε λογαριασμό του εξωτερικού για τα διαδικαστικά έξοδα. Στη συνέχεια έλαβε e-mail, αποστολέας του οποίου φερόταν η Εφορία του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με το οποίο έπρεπε να καταβάλει φόρο 3.500 δολαρίων, μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς χρημάτων.

Οι αστυνομικοί, που είχαν προχωρήσει στην ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων, επενέβησαν όταν ο Ελληνας συναντήθηκε με μέλος του κυκλώματος -που συμπτωματικά βρισκόταν στην Ελλάδα και προθυμοποιήθηκε να παραδώσει την επιταγή, αφού πρώτα παραλάμβανε τα έξοδα φορολογίας- και τον συνέλαβαν. Πρόκειται για έναν 37χρονο Γάλλο, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατά συναυτουργία. Μέσω της Ιντερπόλ αναζητούνται και οι δύο συνεργοί του, ενώ γίνεται έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους προκειμένου να διαπιστωθεί πόσα ήταν τα θύματα του κυκλώματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση