Μαρ 24 2010

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Νυμφαίο: Ξύπνησαν και οι 13 αρκούδες

Κάτω από: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι αρκούδες έφεραν την άνοιξη στο Νυμφαίο! Και τα 13 ζώα του καταφυγίου της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος» ξύπνησαν από τον χειμέριο ύπνο. Ο υπέργηρος, για τα παγκόσμια δεδομένα ορίου ζωής των αρκούδων (20-25 έτη), 45άρης Ανδρέας τα κατάφερε και φέτος να ξυπνήσει ακμαίος!

Ο Γιωργάκης με την Ειρήνη μοιράστηκαν και φέτος την ίδια φωλιά και ξύπνησαν ταυτόχρονα.

Τα άλλα μέλη της παρέας τους, ο Μήτσος, η Κατερίνα και ο Κυριάκος δείχνουν να έχουν μεγάλη όρεξη, μετά την περίοδο του ύπνου και της αφαγίας.

Η Βέσνα, που βρίσκεται στον ίδιο χώρο του καταφυγίου, είναι λίγο νευρική, αφού κοιμήθηκε τελευταία και ξύπνησε πρώτη.

Η Τασούλα, μετά το πρώτο ξύπνημά της, πρόσθεσε κι άλλα φύλλα στο στρώμα της κι επέστρεψε στη φωλιά της για να ξυπνήσει τελευταία, όπως κάθε χρόνο.

Ο Μίσα κοιμάται ακόμη, ενώ οι Μπάρμπαρα, Μανώλης, Γιώργος και Ντιουκ έχουν ξυπνήσει για τα καλά και κινούνται ζωηρά.

«Φέτος ο χειμώνας, που σε μας φάνηκε σύντομος, ήταν ικανοποιητικός για τις αρκούδες αφού είχε πολύ χιόνι, που τις κράτησε σε ύπνο περίπου 2,5 μήνες, Ιανουάριο και Μάρτιο», εξηγεί στην «Ε» η υπεύθυνη επικοινωνίας του «Αρκτούρου» Βάσω Πετρίδου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν και πάλι από την 25η Μαρτίου, καθημερινά (και τις αργίες), από τις 10 το πρωί ώς τις 4.30 το απόγευμα να επισκέπτονται και να ενημερώνονται τόσο στο καταφύγιο της αρκούδας στο Νυμφαίο όσο και στους υπόλοιπους χώρους του περιβαλλοντικού κέντρου στην Αγραπιδιά.

Ν. ΦΩΤ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση