Μαρ 12 2010

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Τρισδιάστατη εφημερίδα στο Βέλγιο

Κάτω από: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

BΡΥΞΕΛΛΕΣ. Μια πρωτότυπη τρισδιάστατη έκδοση –μαζί με τα ειδικά γυαλιά– προσέφερε στους αναγνώστες της η βελγική εφημερίδα Le Derni�re Heure. Στόχος των εκδοτών ήταν να δώσουν στο αναγνωστικό κοινό τη δυνατότητα να ρίξει μία πραγματικά διαφορετική ματιά στον κόσμο.

Ολες οι φωτογραφίες και οι διαφημίσεις στην ειδική έκδοση της γαλλόφωνης βελγικής εφημερίδας είχαν υποστεί ειδική επεξεργασία έτσι ώστε με τη βοήθεια των ειδικών γυαλιών να τις βλέπει ο αναγνώστης τρισδιάστατες. «Στόχος μας είναι να κάνουμε ολόκληρη την εφημερίδα τρισδιάστατη», δήλωσε χθες ο αρχισυντάκτης της, Ιμπέρ Λεκλέρκ, ο οποίος επισήμανε ότι χρειάστηκαν δύο ολόκληροι μήνες για την προετοιμασία της ειδικής έκδοσης. Η τρισδιάστατη εφημερίδα κυκλοφόρησε σε 115 χιλιάδες αντίτυπα.

«Μιλάμε για τρισδιάστατη τηλεόραση, κινηματογράφο και παιχνίδια βίντεο. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε κι εμείς την τύχη μας στις τρεις διαστάσεις, να ακολουθήσουμε κι εμείς το ίδιο ρεύμα», συνέχισε ο κύριος Λεκλέρκ, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει κατά πόσον έχει κυκλοφορήσει άλλη τρισδιάστατη εφημερίδα στην Ευρώπη. «Πρόκειται στην πραγματικότητα, για μία δοκιμή», τόνισε, επισημαίνοντας ότι η ανάγκη για τα ειδικά γυαλιά, αλλά και το υψηλό κόστος των εκδόσεων, καθιστούν απαγορευτική τη ευρεία κυκλοφορία τέτοιων εντύπων.

Σύμφωνα με τη γαλλική έκδοση του PC World, οι αναγνώστες απόλαυσαν καλύτερα τις τρισδιάστατες εικόνες όταν κρατούσαν την εφημερίδα περίπου πενήντα εκατοστά από το πρόσωπό τους. «Χρειάζεται λίγος χρόνος για να συνηθίσει κανείς τις τρισδιάστατες εικόνες», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα. Eπίσης, αναφέρει ότι αρκετές εικόνες είχαν καλή ποιότητα, αλλά πολλές ήταν υπερβολικά θολές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση