Φεβ 25 2010

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Γερμανικό νούμερο

Κάτω από: Απόψεις,ΠΟΛΙΤΙΚΗ

2010022400801-preview_425x.jpg

Μπορεί να έχουμε του κόσμου τα προσωπικά ελαττώματα, ακόμη και χαζές συνήθειες που γίνονται χειρότερες και κακόγουστες, αν μαζευόμαστε καμιά σαρανταρέα, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από τη γενίκευση. Δυστυχώς, όλοι μας γενικεύουμε ασύστολα και γινόμαστε θηρία όταν οι απέξω γενικεύουν εναντίον μας. Πόσες τέτοιες προεικόνες έχουμε στο κεφάλι μας; Οι Μεξικάνοι τεμπελιάζουν με το σομπρέρο να κρύβει τα πρόσωπά τους από τον ήλιο. Οι Ιταλοί είναι σαχλοκούδουνοι, ελαφρόμυαλοι εραστές. Οι ορεινοί Ελληνες δεν παρουσιάζονται ως υψηλής αντίληψης άτομα. Εκατοντάδες, χιλιάδες υπερβολές, που τονίζουν γελοιογραφικώς κομμάτια του χαρακτήρα μη αρεστά στο γείτονα, έρχονται και φεύγουν συνεχώς. Οταν λοιπόν εμφανίζεται μια Αφροδίτη της Μήλου να εκφράζει μιας μορφής πονηρή μάνα – Λέγκω, με μια προσβλητική χειρονομία προς τους εταίρους της, είναι φυσικό ο καθένας μας να μην αναγνωρίζει τον εαυτό του σε αυτό το σύμβολο.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι οι Ελληνες δεν υψώνουν το μεσαίο τους δάχτυλο, για να βρίσουν άηχα. Οι Ελληνες κάμπτουν το μεσαίο δάχτυλο και το φέρνουν πέρα δώθε ή μουτζώνουν. Βέβαια, από το πολύ σινεμά που έχουμε δει δεν αποκλείω κάποιος ξενομανής να ασκεί αυτήν την τεχνική.

Για να αφήσουμε τις πλάκες, δε χρειάζεται επίσης να απαντήσουμε στους Γερμανούς ομαδικώς, θυμίζοντάς τους τι έκαναν και τι δεν έκαναν στην ανθρωπότητα, τι γράφει γι’ αυτούς ο Τάκιτος και ποιος έκαψε το Δίστομο και τα Καλάβρυτα. Εχουμε βέβαια κάθε δικαίωμα, ιδιωτικώς και προσωπικώς, να απευθύνουμε, σε όποιον νομίζουμε, τον πρέποντα λίβελο. Αλλά τα κράτη είναι αδιανόητο να επηρεάζουν την κοινή γνώμη τους ευνοώντας αρνητικά άρθρα για μια χώρα της οποίας δε γουστάρουν τις πολιτικές. Αν δεν αξίζουμε να είμαστε μέρος της Ενωσης, ας φτιάξουν διαδικασίες που να επιτρέπουν την αποβολή μιας χώρας – μέλους. Αν χρωστάμε πολλά, ας μας εξηγήσουν πόσα είναι αυτά που πρέπει να χρωστάμε κανονικά, και αν αντέχουν μια Ελλάδα που δε θα αγοράσει όπλα από τους υβριστές της για καμιά δεκαετία, λύνοντας το οικονομικό της πρόβλημα και απαιτώντας να μην κινδυνεύσει ποτέ ευρωπαϊκό έδαφος. Είναι γενικά απαίσιο πράγμα να έχεις οικονομικά προβλήματα με μια χώρα και επί τη ευκαιρία να ξαμολάς και είκοσι άλλα αρνητικά στοιχεία της. Οι Ελληνες δεν είναι τόσο άσχετοι στα οικονομικά όσο δείχνουν. Οταν τους μιλάει ο Βγενόπουλος, καταλαβαίνουν, όταν βλέπουν το ύφος της Μέρκελ, τρελαίνονται. Για τους λίγους που δεν καταλαβαίνουν τον τίτλο του άρθρου αυτού, γερμανικό νούμερο είναι η σκοπιά 2-4, που είναι μαύρη η νύχτα στα βουνά…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση