Φεβ 24 2010

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Τα λεφτά φέρνουν την… επιτυχία

Κάτω από: ΕΡΕΥΝΑ

Τα λεφτά φέρνουν τελικά την ευτυχία και, ενίοτε, την επιτυχία, ιδίως σε περιόδους οικονομικής κρίσης: Αυτό τουλάχιστον πιστεύει η πλειονότητα των πολιτών σε 23 χώρες, όπως καταγράφεται σε έρευνα των Reuters / Ipsos.

Συγκεκριμένα, το 65% των πολιτών συμφωνεί ότι τα χρήματα είναι πλέον πιο σημαντικά γι’ αυτούς -απ’ ότι πριν από την οικονομική κρίση, ενώ οι νεότεροι τα βλέπουν ως απόδειξη επιτυχίας. Περισσότερο… φιλοχρήματοι εμφανίζονται οι Νοτιοκορεάτες, οι Ιάπωνες και οι Κινέζοι, με το 84% των πολιτών να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο χρήμα, ενώ ακολουθούν οι Ινδοί (78%).

Το 69% των Κινέζων και των Νοτιοκορεατών συνδέει, μάλιστα, το χρήμα με την καταξίωση ενός ανθρώπου, ποσοστό που είναι εξίσου μεγάλο στην Ινδία (67%) και την Ιαπωνία (63%). Αντιθέτως, επτά στους δέκα Καναδούς (73%) δεν πιστεύουν ότι το χρήμα αποτελεί σημάδι επιτυχίας -άποψη την οποία συμμερίζονται οι Σουηδοί (72%), οι Μεξικανοί (72%) και οι Ολλανδοί (71%).

Οι Ολλανδοί, μάλιστα, φαίνεται να είναι οι λιγότερο? φιλοχρήματοι από τις 23 χώρες, καθώς μόλις το 50% των πολιτών υποστηρίζει ότι το χρήμα είναι πλέον πιο σημαντικό γι’ αυτούς.

Ανδρες και γυναίκες αντιμετωπίζουν με τον ίδιο σχεδόν τρόπο το χρήμα, με το 65% των ανδρών και το 64% των γυναικών να δηλώνουν ότι πλέον τα χρήματα είναι πιο σημαντικά. Οι νέοι είναι αυτοί που δίνουν περισσότερο βάρος στον… θεό του χρήματος, με το 71% των νέων ηλικίας κάτω των 35 ετών να δηλώνει ότι το χρήμα είναι σαφώς πιο σημαντικό τώρα απ’ ότι πριν από την οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση