Φεβ 18 2010

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Έκδοση για κινητά τηλέφωνα ανέπτυξε το Facebook

Κάτω από: GADGETS,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

 17-02-10_324240_1.jpg

Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο αποκάλυψε τις λεπτομέρειες μιας νέας, ελαφρύτερης έκδοσης ειδικά σχεδιασμένης για κινητά τηλέφωνα, με την ονομασία Facebook Zero.

Η νέα ιδιαίτερα «ελαφριά» ιστοσελίδα απευθύνεται σε εκείνους που χρησιμοποιούν συχνά το κινητό τους τηλέφωνο για να έχουν πρόσβαση στο Facebook, και θα είναι διαθέσιμη μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία πριν λίγες ημέρες, περισσότεροι από 100 εκατομμύρια χρήστες έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία από το κινητό τους τηλέφωνο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, η νέα ιστοσελίδα θα επιτρέψει στους παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας να αποδεσμεύσουν σημαντικό κομμάτι bandwidth στα δίκτυα τους. Στοιχεία που εξέδωσε η GSM Association, δείχνουν ότι το Facebook αντιστοιχεί για σχεδόν το μισό του χρόνου που οι Βρετανοί περνούν στο Διαδίκτυο μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.

Εκπρόσωπος της εταιρείας επεσήμανε ότι στόχος του Facebook Zero είναι να καταστεί η υπηρεσία διαθέσιμη για όλους τους κατόχους κινητών τηλεφώνων, αλλά και για να επιτρέψουν στους παρόχους να ενθαρρύνουν τη χρήση του mobile internet.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση