Ιαν 30 2010

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Τα Windows 7 επαναφέρουν στην κερδοφορία τη Microsoft

Κάτω από: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η κερδοφορία της Microsoft σημείωσε μεγάλη άνοδο σχεδόν 60% κατά το τελευταίο τρίμηνο, χάρη στην ανάκαμψη διεθνώς της ζήτησης για προσωπικούς υπολογιστές, κάτι που ωφέλησε τις πωλήσεις του νέου λειτουργικού συστήματός της Windows 7. microsoft-windows-7-logo-thumb-medium.jpg

Όμως τα έσοδα από άλλα τμήματα της εταιρίας είχαν χειρότερες επιδόσεις, όπως το τμήμα που αναπτύσσει το λογισμικό “Office” και άλλα προγράμματα για επιχειρήσεις, το οποίο εμφάνισε μείωση εσόδων κατά 3%. Τα έσοδα από το τμήμα λογισμικού για servers (παραδοσιακά ένα από τα ισχυρά «χαρτιά» της Microsoft) αυξήθηκαν μόνο κατά 2%.

Και στις δύο τελευταίες περιπτώσεις, η εταιρία απέδωσε τα πενιχρά αποτελέσματα στη συνεχιζόμενη ισχνή ζήτηση από τις επιχειρήσεις για νέο εξοπλισμό πληροφορικής, η οποία όμως αναμένεται να ενισχυθεί μέσα στο 2010. Τα καθαρά κέρδη τριμήνου (που έληξε στις 31/12/09) διαμορφώθηκαν σε 6,66 δισ. δολ. έναντι 4,17 δισ. δολ. πριν ένα χρόνο, σημειώνοντας αύξηση 57%.

Τα έσοδα έφτασαν τα 19,02 δισ. δολ. (αύξηση 14%), σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία. Στο τμήμα των Windows τα έσοδα είχαν αύξηση 70% και τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 5,4 δισ. δολ. (σχεδόν διπλάσια σε σχέση με το τέλος του 2008), καθώς περισσότεροι καταναλωτές, από ό,τι αναμενόταη πήγαν τελικά στα καταστήματα για να αγοράσουν το νέο λειτουργικό σύστημα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, πούλησε ή έδωσε άδεια εγκατάστασης για πάνω από 60 εκατ. αντίγραφα των Windows 7, που κυκλοφόρησαν στις 22 Οκτωβρίου 2009. Η Microsoft αναμένεται να κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του Office φέτος. Παράλληλα συνεχίζει να επενδύει στην μηχανή αναζήτησης Bing «κοντράροντας» τη Google.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση