Ιαν 23 2010

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Τέλη Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμο το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

 20100121_ntapia.jpg

Με εντατικούς ρυθμούς εργάζονται τα συνεργεία του Δήμου Τρικκαίων για να προλάβουν μέσα στον επόμενο ένα μήνα να ολοκληρώσουν όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στο Τουριστικό Περίπτερο του Προφήτη Ηλία, όπου θα στεγαστεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Ο χώρος που επιλέχθηκε από το Υπουργείο Παιδείας είναι στο χώρο της «Ντάπιας», στον οποίο όμως χρειάζεται να γίνουν αρκετές εργασίες ώστε να είναι ο χώρος λειτουργικός, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες που έχει ένα Κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για μαθητές.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει καταρτίσει η δημοτική αρχή όλες οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό του κτιρίου του Τουριστικού Περιπτέρου, θα πρέπει να έχουν γίνει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Την επίβλεψη των εργασιών κι αν τα συνεργεία προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς για να παραδώσουν όπως πρέπει το κτίριο μέσα σε ένα μήνα, έκανε χθες ο Αντιδήμαρχος έργων του Δήμου Τρικκαίων κ. Δημ. Παζαΐτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτές τις μέρες έχουν πιάσει δουλειά οι ηλεκτρολόγοι που θα δουλεύουν παράλληλα με τους υδραυλικούς για να γίνουν οι προβλεπόμενες εργασίες, «και στόχος μας είναι να προλάβουμε μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου να είναι τελειωμένο το κτίριο για να ξεκινήσει η λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης».

Ο χώρος του Τουριστικού Περιπτέρου του Προφήτη Ηλία, όπου μέχρι πρότινος λειτουργούσε αναψυκτήριο, αλλάζει ριζικά εικόνα, και οι εργασίες που γίνονται είναι πολλές αφού θα πρέπει να διαμορφωθεί καταλλήλως για να γίνουν οι αίθουσες διδασκαλίας.

Για την ακρίβεια στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης θα λειτουργήσει οι εξής χώροι:

– Δύο (2) αίθουσες διδασκαλίας

– Μία (1) αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

– Δύο (2) γραφεία διοίκησης

– Μία (1) αίθουσα βιβλιοθήκης – αναγνωστηρίου

– Μία (1) αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών

– Ένα (1) εργαστήριο φυσικών επιστημών (Φυσικής-Χημείας-Βιολογίας)

– Ένα (1) χώρο έκθεσης υλικού Βοηθητικούς χώρους (υγιεινής, αποθηκών, κυλικείο και αύλειο χώρο)

Βέβαια εκείνο που θα πρέπει να διασφαλιστεί για να ξεκινήσει και η λειτουργία του από τον Μάρτιο είναι η ομαλή χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο έχει την υποχρέωση να χρηματοδοτεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, να αποσπά κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό για την λειτουργία του και να επιμορφώνει και να μισθοδοτεί κανονικά το προσωπικό του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση