Μαρ 22 2009

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Οι μαθητές ύψωσαν οικολογική ασπίδα

Το 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων και το Γυμνάσιο Αγλαντζιάς Κύπρου έστειλαν το δικό τους μήνυμα σε εκδήλωση για την προστασία του περιβάλλοντος

16-1-1thumb.jpg

 

 

 

16-1-2thumb.jpg


Με όνειρα και αγωνία για το περιβαλλοντικό μέλλον της γης, οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων και του Γυμνασίου Αγλαντζιάς Λευκωσίας Κύπρου ένωσαν τις φωνές τους και τις ελπίδες τους, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο πνευματικό κέντρο Τρικάλων. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του διακρατικού περιβαλλοντικού προγράμματος «Χρυσοπράσινο Φύλλο» που αφορά στην αμοιβαία υλοποίηση και ανταλλαγή περιβαλλοντικών προσεγγίσεων ανάμεσα σε σχολεία Ελλάδας και Κύπρου.
Οι μαθητές σκέφτονται «πράσινα»
Μαθητές των δύο γυμνασίων κατάφεραν μέσα από τη δημιουργική τους σκέψη αλλά και φαντασία, να παρασύρουν τους παρευρισκομένους σε ένα πλαίσιο προβληματισμού για όσα παραλείπουμε να πράξουμε στην καθημερινή μας ζωή, τα οποία όμως θα άλλαζαν σε ένα μεγάλο βαθμό τις μελλοντικές περιβαλλοντικές συνθήκες. Το σχολείο της Κύπρου επιλέγοντας το νερό ως κέντρο της ζωής του ανθρώπου και της φύσης, κατάφεραν μέσα από το συνδυασμό του λόγου, της ποίησης και του χορού να διαμορφώσουν στο σήμερα την εικόνα του μέλλοντος, όπου η γη θα αντιμετωπίζει τεράστιο υδατικό πρόβλημα. Στην ίδια κατεύθυνση θέλοντας ωστόσο να δώσουν την τοπική χροιά των περιβαλλοντικών προβλημάτων, οι μαθητές του Τρικαλινού σχολείου ξεκίνησαν τη διαδρομή τους από τα Τρίκαλα του χθες μέχρι το σήμερα και ψηλάφισαν το οικολογικό αύριο του τόπου, τονίζοντας ότι όλοι οι πολίτες, μικροί και μεγάλοι, έχουν μερίδιο ευθύνης.
Μαθαίνουν να λειτουργούν υπεύθυνα
Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι μαθητές συμμετέχουν σε τέτοιου είδους προγράμματα, έχοντας έτσι την ευκαιρία μέσα από τη συνεργασία να αναπτύσσουν οικολογική συνείδηση και ευαισθησία απέναντι στη φύση. Το «Χρυσοπράσινο Φύλλο» αυτό ακριβώς εξυπηρετεί, την ενεργοποίηση των νέων για πρακτικές προστασίας οικολογικής ισορροπίας, βιώσιμης ανάπτυξης και ποιότητας ζωής. Από το 1992 μέχρι σήμερα, μέσα από το διετή θεσμό, οι μαθητές Ελλάδας και Κύπρου ενώνουν τις προσπάθειές τους για ένα καλύτερο κόσμο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση