Μαρ 15 2009

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Τo μικρότερο mp3 player στον κόσμο

Κάτω από: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

 contentsegment_10625111w388_h262_r0_p0_s1_v1jpg.jpg

Ονομάζεται iΡod shuffle, αλλά μη βιαστείτε να πείτε ότι το γνωρίζετε ήδη. Διότι πρόκειται για τη νέα μίνι συσκευή αναπαραγωγής αρχείων mp3 της Αpple που επιφυλάσσει εκπλήξεις…

Το μικροσκοπικό γκάτζετ με μήκος 4,6 εκ. και πλάτος μόλις 0,8 εκ., είναι λίγο μικρότερο από ένα κλειδί και μπορεί εύκολα να στερεωθεί στο πέτο του γιακά καθώς, χάρη στη μνήμη των 4GΒ με χωρητικότητα ως και 1.000 τραγούδια, υπόσχεται ατέλειωτες ώρες διασκέδασης. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, αυτό που βοήθησε ιδιαίτερα στον περιορισμό του μεγέθους του mp3 player είναι η αποφυγή οποιoυδήποτε κουμπιού στον κορμό της συσκευής και η μεταφορά του ελέγχου σε ένα διακριτικό κουμπί το οποίο είναι ενσωματωμένο στο καλώδιο του δεξιού ακουστικού.

Πέρα από το εντυπωσιακό του μέγεθος όμως, το νέο iΡod shuffle βρήκε τη… λαλιά του καθώς έχει τη δυνατότητα ομιλίας σε 14 διαφορετικές γλώσσες, ανάμεσα στις οποίες είναι και τα ελληνικά. Η τεχνολογία VoiceΟver μάλιστα τού χαρίζει τη δυνατότητα ανακοίνωσης τόσο του τίτλου του τραγουδιού όσο και του ονόματος του εκτελεστή, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να ανατρέξει στα στοιχεία που αναγράφονται σε κάποια οθόνη. Για την ώρα η λιλιπούτεια συσκευή διατίθεται σε ασημί και μαύρο χρώμα, ενώ η τιμή της κυμαίνεται γύρω στα 60 ευρώ. Αν και η ημερομηνία κυκλοφορίας της στη χώρα μας παραμένει ακόμη άγνωστη, οι λάτρεις των καινοτομιών θα μπορούσαν να προμηθευτούν το νέο τους shuffle μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της εταιρείας (www.apple.com).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση