Μαρ 12 2009

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Τρία βραβεία BAFTA στο Call of Duty 4

 11-03-09_270674_1.jpg

Τρία βραβεία απέσπασε το Call of Duty 4, ενώ στο Super Mario Galaxy απονεμήθηκε το βραβείο του παιχνιδιού της χρονιάς, στη φετινή τελετή της Βρετανικής Ακαδημίας Τεχνών Τηλεόρασης και Κινηματογράφου (BAFTA).

Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι το Grand Theft Auto IV δεν κέρδισε κανένα βραβείο παρά τις επτά υποψηφιότητες. Συνολικά απονεμήθηκαν 15 βραβεία BAFTA, σε ισάριθμες κατηγορίες.

Το Call of Duty 4, ένα παιχνίδι οπτικής πρώτου προσώπου, κέρδισε τα βραβεία καλύτερου Gameplay, Σεναρίου και Επιλογής Χρηστών. Από τα υπόλοιπα παιχνίδια, το μόνο που απέσπασε περισσότερα του ενός βραβεία ήταν το Dead Space, ένα διαστημικό θρίλερ πρώτου προσώπου, στο οποίο απονεμήθηκαν τα βραβεία για καλύτερο ήχο και καλύτερο soundtrack.

Ο γνωστός Αμερικανός σκηνοθέτης, Στίβεν Σπίλμπεργκ, βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του στην ανάπτυξη του Boom Blox, ενός από τους πιο πρωτότυπους τίτλους που κυκλοφόρησαν για το Nintendo Wii.

Μεταξύ των άλλων παιχνίδιων, ξεχώρισαν το Little Big Planet με το βραβείο καλύτερης καλλιτεχνικής διεύθυνσης αλλά και το Spore ως αρτιότερος τεχνικά τίτλος της χρονιάς.

Τα βραβεία BAFTA για βιντεοπαιχνίδια καθιερώθηκαν το 1998, ενώ από το 2004 απέκτησαν τη δική τους ξεχωριστή τελετή απονομής από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Στην τελετή τιμήθηκαν επίσης ο Νόλαν Μπούσνελ, ιδρυτής της Atari και κατασκευαστής του πρώτου εμπορικού βιντεοπαιχνιδιού, του Pong.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες BBC

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση