Μαρ 10 2009

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Πρόβλημα εξέθεσε αρχεία χρηστών της υπηρεσίας Google Docs

Κάτω από: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

 10-03-09_270521_1.jpg

Η Google επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν κείμενα χρηστών της υπηρεσίας Google Docs να έχουν εκτεθεί εξαιτίας προβλήματος στο λογισμικό.

Το πρόβλημα διορθώθηκε μέσα στο σαββατοκύριακο, ενώ επηρέασε μόλις το 0,5% του συνόλου των ψηφιακών κειμένων της υπηρεσίας, η οποία παρέχει επεξεργαστή κειμένου και διαχείρισης εγγράφων μέσω Ίντερνετ.

«Εντοπίσαμε και διορθώσαμε το πρόβλημα κατά το οποίο κάποια κείμενα χρηστών έγιναν προσβάσιμα παρά τη θέληση τους» εξήγησε η υπεύθυνη της υπηρεσίας, Τζένιφερ Ματσόν. «Λυπούμαστε για οποιαδήποτε πρόβλημα προκλήθηκε. Κατανοούμε τις ανησυχίες των χρηστών μας και χειριζόμαστε την υπόθεση πολύ προσεκτικά».

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε στις περιπτώσεις που οι χρήστες επέλεγαν να συνεργαστούν σε ένα κείμενο με άλλους, ρυθμίζοντας σχετικά τις ρυθμίσεις πρόσβασης σε αυτό, δίνοντας χωρίς τη θέλησή τους πρόσβαση σε πολλούς περισσότερους χρήστες, εκτός από τους ενδιαφερόμενους.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε τη στιγμή που η Google αλλά και άλλες εταιρείες εταιρίες παροχής υπηρεσιών στο Διαδίκτυο προσπαθούν να προσελκύσουν χρήστες στη χρήση τέτοιων υπηρεσιών που βρίσκονται στο Διαδίκτυο, αντί να αγοράζουν λογισμικό που εγκαθιστούν στους υπολογιστές τους.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση