Μαρ 03 2009

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Το e-book Be Book Reader αφίχθη στην Ελλάδα

Κάτω από: ΒΙΒΛΙΑ,ΙΝΤΡΕΝΕΤ

Έφτασε στη χώρα μας από τα καταστήματα Public.
e-book.jpg

Τα καταστήματα Public ανακοίνωσαν και έφεραν και στην Ελλάδα το ηλεκτρονικό βιβλίο. Συγκεκριμένα το e-book «αφίχθη» στο Public του Συντάγματος και ήδη έχει εξαντληθεί καθώς από την πρώτη μέρα τράβηξε την προσοχή των επισκεπτών του καταστήματος. Πρόκειται για την έκδοση BEBOOK e-reader της Ολλανδικής εταιρείας ?Endless Ideas?.

Το ηλεκτρονικό βιβλίο παρουσιάζει μια σειρά πλεονεκτημάτων για τον χρήστη μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται: α) η δυνατότητα ανάγνωσης από blogs μέχρι βιβλία και εφημερίδες β) η εύκολη μεταφορά του, γ) η δυνατότητα επισημάνσεων και σχολίων τα οποία στη συνέχεια μπορούν να σταλούν σε άλλους χρήστες, δ) η σχεδόν στιγμιαία παραγγελία και downloading του επιθυμητού περιεχομένου, ε) το χαμηλό κόστος της συνδρομής σε βάσεις δεδομένων στ) η εξοικονόμηση χώρου καθώς μπορούν να αποθηκεύσουν ολόκληρες βιβλιοθήκες, ζ) η αντίσταση στη φθορά του χρόνου η) ο οικολογικός του χαρακτήρας καθώς εξοικονομείται μεγάλος όγκος χαρτιού θ) η δυνατότητα zoom in και ι) η αυτόματη εύρεση της σελίδας στην οποία είχε σταματήσει η ανάγνωση.

Το e-book αποτελεί μια από τις πιο τελευταίες τάσεις στην αγορά του βιβλίου ενώ αποτελεί το επίκεντρο έντονων συζητήσεων σχετικά με το μέλλον του κλάδου, τα πνευματικά δικαιώματα κλπ. Βέβαια, φαίνεται ότι οι έλληνες αναγνώστες δεν έχουν αποκτήσει ακόμα ιδιαίτερη εξοικείωση με την έννοια του ηλεκτρονικού βιβλίου. Το σίγουρο είναι ότι αν και εφόσον τα ηλεκτρονικά βιβλία «μπουν στη ζωή μας» θα φέρουν πολλές αλλαγές τόσο στις αναγνωστικές μας συνήθειες όσο και στον τρόπο πρόσβασης στη γνώση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση