Φεβ 22 2009

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Ρούμπικ ο ηλεκτρονικός

contentsegment_10246714w388_h262_r0_p0_s1_v1jpg.jpg

Ο κύβος του Ρούμπικ είναι ανεξάντλητος. Πριν από δύο εβδομάδες σάς παρουσιάζαμε τη σφαιρική εκδοχή του και τώρα σας παρουσιάζουμε την ηλεκτρονική, η οποία ονομάζεται Rubik΄s ΤouchCube. Το πρωτότυπο παιχνίδι παρουσιάστηκε από την κατασκευάστρια Τechno Source, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης παιχνιδιού που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη από τις 15 ως τις 18 Φεβρουαρίου.

«Εργαζόμουν πάνω στο Rubik΄s ΤouchCube τα τελευταία τρία χρόνια και γι΄ αυτό αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μπορώ να το μοιραστώ με τον κόσμο» δήλωσε ο πρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας κ. Εριν Λέβιν. «Το ΤouchCube είναι ο ?απόλυτος? κύβος για τους λάτρεις των γκάτζετ υψηλής τεχνολογίας- συνδυάζει τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες με τον αρχικό κύβο του Ρούμπικ» εξηγεί. Με τη βοήθεια υπερευαίσθητων αισθητήρων αφής και στις έξι πλευρές του και ενός επιταχυνσιομέτρου ανίχνευσης κίνησης, ο «έξυπνος» κύβος έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει και να προσαρμόζεται στο άγγιγμα του χρήστη. Ετσι όταν, για παράδειγμα, εκείνος επιθυμεί να μετακινήσει ένα τετράγωνο, το μόνο που έχει να κάνει είναι να το ακουμπήσει με το δάχτυλό του ώστε αυτό να φωτιστεί και στη συνέχεια να το σύρει κατά μήκος της επιφάνειας του κύβου ως τη θέση την οποία έχει επιλέξει.

Και για όσους δεν διαθέτουν την απαιτούμενη υπομονή προκειμένου να λύσουν τον δύσκολο γρίφο, η πρωτοποριακή συσκευή είναι εξοπλισμένη με έναν αυτόματο λύτη ο οποίος επιδεικνύει βήμα προς βήμα τις κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να κερδίσει. Επιπλέον, η ενσωματωμένη μνήμη επιτρέπει την αποθήκευση και επανάκτηση του παιχνιδιού οποιαδήποτε στιγμή.

Ο νέος ηλεκτρονικός κύβος είναι μάλιστα τόσο προσεγμένος ώστε φέρει μια πληθώρα ηχητικών εφέ- ανάμεσά τους και το γνωστό τρίξιμο του κλασικού κύβου-, τα οποία μπορούν να επιλεγούν για να ακούγονται κάθε φορά που ο παίκτης μετακινεί ένα φωτεινό τετράγωνο.

Το Rubik΄s ΤouchCube απευθύνεται σε ηλικίες άνω των οκτώ ετών και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της εταιρείας αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το φθινόπωρο του 2009 στην τιμή των 120 ευρώ.

 www.tovima.gr

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση