Ιαν 26 2009

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Έκοψαν 40 αιωνόβια δέντρα στα Πατήσια

Κάτω από: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 trees_232x.jpg

Περίπου 40 μεγάλα αιωνόβια δέντρα έκοψαν σήμερα το πρωί συνεργεία του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Αμερικής, στο πάρκο που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Κύπρου.

Στην περιοχή επικράτησε ένταση μεταξύ κατοίκων που αντιδρούν στην κοπή των δέντρων και του συνεργείου του Δήμου. Τη μήνιν των κατοίκων μάλιστα δέχθηκαν και οι μπουλντόζες, αφού πολίτες ξεφούσκωσαν τα λάστιχά τους.

Το μεσημέρι, κατά την αποχώρηση του ενός οχήματος του Δήμου, οι κάτοικοι εκτόξευσαν πέτρες εναντίον του. Οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους και να αποχωρήσει το όχημα.

O Δήμος σχεδιάζει την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης και υπόσχεται να αποκαταστήσει το φυσικό περιβάλλον στην περιοχή με δενδροφύτευση μετά το πέρας των εργασιών.

«Αντίθετα με τη ρητορική του Δήμου, το υπόγειο πάρκινγκ στην Κύπρου και Πατησίων, δεν προορίζεται για να εξυπηρετήσει τις οξυμένες ανάγκες της γειτονιάς, αλλά απευθύνεται κύρια στους επισκέπτες της περιοχής και την εξυπηρέτηση της εμπορικής κίνησης της Πατησίων», σημειώνει η δημοτική παράταξη Ανοιχτή Πόλη.

«Όπως γνωρίζουμε και από άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, πάνω στα υπόγεια αυτά πάρκινγκ μπορούν να φυτευτούν μόνο μικρά καλλωπιστικά φυτά, και όχι υψηλό πράσινο, προσβάσιμο στους κατοίκους και ευεργετικό για το μικροκλίμα της γειτονιάς», προσθέτει η ανακοίνωση.

 www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση