Ιαν 20 2009

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Ανεπιθύμητο… μέλος της οικογένειας η βία

Κάτω από: ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Την διοργάνωση είχε η Διασυλλογική Ομάδα Στήριξης θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας

Η βία πρέπει να… εκτοπισθεί από την οικογένεια! Το ηχηρό αυτό μήνυμα έστειλε, προς πάντα αποδέκτη, εκδήλωση για την παρουσίαση προγράμματος που αφορά στην στήριξη θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, η οποία έγινε, προχθές το απόγευμα, στην “Σουίτα”.

Οι μορφές

Το πρόγραμμα διελάμβανε την παρουσίαση των μορφών βίας εντός της οικογενείας (σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική, οικονομική), αλλά και τους τρόπους αντιδράσεως του θύματος διαρκούσης της κρίσεως: υποβολή μηνύσεως εναντίον του θύτη, εξέταση σε εφημερεύον νοσηλευτικό ίδρυμα, προσφυγή στον Εισαγγελέα κ.ά. Αντιστοίχως, ο “επίλογος” περιελάμβανε απαγγελία και θεατρική εκτέλεση πεζών και ποιημάτων με θέμα την ενδοοικογενειακή βία από τις ηθοποιούς Σία Φαράκη, Μαρία Γαδετσάκη και Έλενα Πόζιου. Τις συνόδευε μουσικό ντουέτο βιολιών αποτελούμενο από τους Σπύρο Μπέκο και Βασιλική Καραθανάση.

Στα Τρίκαλα

Σε ό, τι αφορά την πόλη των Τρικάλων, το πρόγραμμα στηρίξεως των θυμάτων είναι εξαιρετικώς χρήσιμο και σημαντικό δοθέντος ότι παρέχει νομική και ψυχολογική υποστήριξη από εθελοντές δικηγόρους και ψυχολόγους. Μάλιστα, οι τελευταίοι κάνουν ώς και τέσσερις συνεδρίες επί μηνιαίας βάσεως. Προσθέτως, πρόκειται να λειτουργήσει και “Γραμμή 503” με αριθμό 2431027424, από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, καθημερινώς, εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

Βασική στόχευση τού εν θέματι προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και η δραστηριοποίηση των συμπολιτών για την εξάλειψη του φαινομένου της ενδοοικογε-νειακής βίας, καθώς και η στήριξη των θυμάτων της.

Την επιτυχημένη -από κάθε πλευρά- εκδήλωση διοργάνωσε η Διασυλλογική Ομάδα Στήριξης (ΔΟΣ) θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας στην οποία συμμετέχουν η ΧΕΝ Τρικάλων, οι “Φίλες της Αγάπης”, ο Ερυθρός Σταυρός, η “Αγία Βαρβάρα” και η Ομάδα Συνεργασίας Ελληνικού Οδηγισμού.

Ι.Δ.Π.

Source:εφ “Πρωινός Λόγος”

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση