Ιαν 12 2009

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Τον κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλο τίμησε ο Βαρθολομαίος

Κάτω από: ΒΡΑΒΕΙΑ,Διάστημα

images1.jpg

Με τον σταυρό της «Παναγίας Παμμακαρίστου» τίμησε τον ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτη της Ρωσίας, Θεόδωρο Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο αστροναύτης Γραμματικόπουλος επισκέφθηκε σήμερα το Οικουμενικό Πατριαρχείο μαζί με τον Ολυμπιονίκη Βαλέριο Λεωνίδη, τον πρωθυπουργό της Καρνάσιο-Τσερκεζικής τοπικής Δημοκρατίας της ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαδίμηρο Κάϊσεβ, πρώην υπουργό Γεωργίας της Ρωσίας.

«Παρηκολουθήσαμεν μετ’εξαιρετικού ενδιαφέροντος τάς αστροναυτικάς σας επιδόσεις, αγαπητέ κ.Θεόδωρε Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλε, τα επιτεύγματα, τα οποία όχι μόνον σας κατέστησαν διακεκριμένον μεταξύ των συναδέλφων σας, αλλά και οδήγησαν την πολιτικήν ηγεσίαν της Ρωσίας να σας ανακηρύξει επαξίως «Ήρωα της Ρωσίας», είπε ό Οικουμενικός Πατριάρχης.

Αφού ευχαρίστησε τον ομογενή αστροναύτη και την συνοδεία του για την επίσκεψη τους στο Φανάρι, ο Πατριάρχης κ.Βαρθολομαίος είπε: «Ως Ελληνες καμαρώνουμε ότι το Γένος μας αναδεικνύει τέτοιες προσωπικότητες που τιμούν όχι μόνον αυτό αλλά και την Ορθοδοξίαν, της οποίας είστε πιστά τέκνα».

Ο κ. Γραμματικόπουλος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Οικουμενικό Πατριάρχη για την τιμητική διάκριση που του απένειμε. Φορώντας τον επιστήθιο σταυρό που του προσέφερε ο πατριάρχης Βαρθολομαίος, είπε ότι και κατά τη διάρκεια των διαστημικών ταξιδιών του πάντοτε φοράει το σταυρό του. «Με το θέλημα του Θεού θέλω να ξαναπάω στο διάστημα», είπε.

Η συγκινητική τελετή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Θρόνου στον Πατριαρχικό Οίκο, στο Φανάρι.

«Για εμάς τους Έλληνες της Ρωσίας είναι μεγαλή τιμή να βρισκόμαστε εδώ. Ήταν ένα πολύ μεγάλο όνειρο και το οποίο πραγματοποιήθηκε. Σας μεταφέρουμε την αγάπη όλου του ρωσικού λαού καθώς και του προέδρου της ρωσικής Ομοσπονδίας Νμτίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος προσωπικά σας στέλνει τις ευχές και τους θερμούς χαιρετισμούς του», επισήμανε στη σύντομη ομιλία του, ο πρωθυπουργός της Καρνάσιο-Τσερκεζικής τοπικής Δημοκρατίας Βλαδίμηρος Κάϊσεβ.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση