Ιαν 05 2009

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Eπανεμφάνιση της επιδημίας Αλλοι τρεις νεκροί από τον ιό Έμπολα στο Κονγκό

Κάτω από: ΥΓΕΙΑ

 

972451_b.jpg

 

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε χθες Παρασκευή ότι ο ιός Έμπολα ευθύνεται για το θάνατο ακόμη τριών ανθρώπων στο νότιο τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, αξιωματούχοι του ΠΟΥ είχαν δηλώσει ότι πέραν του Έμπολα -ενός τρομακτικού και σχεδόν πάντοτε μοιραίου, για όσους προσβάλλονται, ιού- στην περιοχή έχουν ξεσπάσει κι άλλες επιδημίες.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, τα εργαστήρια επιβεβαίωσαν την προσβολή από Έμπολα σε τρεις περιπτώσεις.

«Ο ΠΟΥ γνωρίζει ότι υπάρχουν 36 πρόσθετα κρούσματα που θεωρούνται ύποπτα, περιλαμβανομένων και 12 θανάτων που σχετίζονται με αυτό το ξέσπασμα. Αλλες 184 επαφές έχουν ταυτοποιηθεί και ερευνώνται» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Αουγκούστε Μοπίπι Μουκουλουμάνγια, υπουργός Υγείας της ΛΔ Κονγκό, δήλωσε στις 25 Δεκεμβρίου ότι η ανάλυση δειγμάτων που ελήφθησαν από το χωριό Καλουάμπα, στο επίκεντρο του ξεσπάσματος που φαίνεται πως σημειώθηκε, δείχνουν ότι εξελίσσεται ήδη η πρώτη φάση μιας επιδημίας Έμπολα.

Η επανεμφάνιση του θανατηφόρου ιού στην περιοχή αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις 27 Νοεμβρίου.

Το 1995, το ξέσπασμα επιδημίας Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό, γνωστή τότε ως Ζαΐρ, είχε κοστίσει τη ζωή των 250 εκ των 315 ανθρώπων που είχαν προσβληθεί.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση