Ιαν 05 2009

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Χιλιάδες νεκρά πτηνά Επανεμφάνιση της γρίπης των πτηνών αναφέρει η Ινδία

Κάτω από: ΥΓΕΙΑ

 972636_b.jpg

 

Περίπου 60.000 πουλερικά θανατώνονται προληπτικά στη Δυτική Βεγγάλη.


 

 

Καλκούτα

 

 

 

O επικίνδυνος ιός H5Ν1 της γρίπης των πτηνών έχει σκοτώσει τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες κοτόπουλα στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης και οι Αρχές προχωρούν στην προληπτική θανάτωση δεκάδων χιλιάδων ακόμα πουλερικών. Δεν έχουν αναφερθεί πάντως κρούσματα σε ανθρώπους.

Η έξαρση της ίωσης επιβεβαιώθηκε το Σάββατο στα περίχωρα της πόλη Σιλιγκούρι, κοντά στα σύνορα με το Μπαγκλαντές, αναφέρει το Reuters. Τριάντα ομάδες ειδικών προχωρούν τώρα τη θανάτωση περίπου 60.000 πουλερικών, δήλωσε ο Σουρέντρα Γκούπτα, ανώτερος αξιωματούχος στην πρωτεύουσα του κρατιδίου Καλκούτα.

Ο υπότυπος Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών πρωτοεμφανίστηκε στην Ινδία το 2006 και ανά διαστήματα συνεχίζει να προκαλεί τοπικές επιδημίες στα πουλερικά, χωρίς όμως να έχει επεκταθεί στους ανθρώπους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προειδοποιήσεί ότι ο επικίνδυνος ιός θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να μεταλλαχθεί, ή να συνδυαστεί με κάποιον άλλο ιό γρίπης, με αποτέλεσμα να προκαλέσει πανδημία με εκατομμύρια ανθρώπινα θύματα σε όλο τον κόσμο.

Από το 2003 ο ιός έχει προσβάλει περισσότερους από 390 ανθρώπους σε 15 χώρες, κυρίως στη Νοτιοανατολική Ασία. Οι 247 τελικά υπέκυψαν.

Newsroom ΔΟΛ



Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση