Ιαν 05 2009

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Προβλήματα με την θέρμανση λόγω των συγκρούσεων στην Γάζα

Κάτω από: ΚΟΣΜΟΣ,Μηνύματα

Η υποθερμία απειλεί τα βρέφη στην Λωρίδα της Γάζας, λόγω της έλλειψης θέρμανσης που οφείλεται στην σύγκρουση με το Ισραήλ, προειδοποίησε σήμερα η βρετανική ανθρωπιστική οργάνωση Save the Children.

Οι περισσότερες κατοικίες και τα νοσοκομεία που βρίσκονται στην Λωρίδα της Γάζας δεν έχουν πλέον ηλεκτρικό και ως εκ τούτου ούτε και θέρμανση, ενώ οι θερμοκρασίες είναι κοντά στο μηδέν τη νύχτα, αναφέρει σε ανακοίνωση της η οργάνωση. Οι κάτοικοι επίσης αφήνουν ανοιχτά τα παράθυρα για να μην σπάσουν τα τζάμια από τους βομβαρδισμούς.

«Πρέπει να φθάσουν σε αυτούς περισσότερα τρόφιμα και κουβέρτες για να μην πεθάνουν τα βρέφη και τα μικρά παιδιά από το κρύο και την πείνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Save the Children στην Ιερουσαλήμ Ντομινίκ Νατ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Θέλουμε ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν και το σύνολο των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ασκήσουν πιέσεις για να επιτευχθεί εκεχειρία και να έχουμε μιαν ασφαλή πρόσβαση στους πολίτες που έχουν ανάγκη βοήθειας στην Γάζα», δήλωσε ο εκπρόσωπος αναφερόμενος στην αποστολή της ΕΕ που βρίσκεται τώρα στην περιοχή αυτή.

Η Save the Children επικαλείται επίσης τον Δρ. Σαούλ Ντόλμπεργκ, καθηγητή παιδιατρικής στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, που εκτιμά ότι υπάρχει «οπωσδήποτε ένα ενδεχόμενο υποθερμίας για τα παιδιά της Γάζας ειδικότερα για τα βρέφη που έχουν ανάγκη από υψηλότερη θερμοκρασία για να επιβιώσουν».

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση