Ιαν 03 2009

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Mαζικές διαδηλώσεις στην Ευρώπη για τη Γάζα

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου εναντίον των ισραηλινών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας έκανε λόγο για 10.000 ώς 12.000 διαδηλωτές, ενώ οι οργανώσεις που συμμετείχαν μιλούν για περισσότερους από 60.000.

Πολλές προσωπικότητες, όπως η τραγουδίστρια Ανι Λένοξ, ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Κεν Λίβινγκστον και ο βουλευτής Τζορτζ Γκάλογουέι, ηγήθηκαν της πορείας των διαδηλωτών που ξεκίνησε από τις όχθες του Τάμεση για να καταλήξει στην Πλατεία Τραφάλγκαρ.

Οι διαδηλωτές όταν έφτασαν στην Ντάουνινγκ Στριτ πέταξαν περισσότερα από χίλια παλιά παπούτσια προς την κατοικία του βρετανού πρωθυπουργού, μιμούμενοι τον ιρακινό δημοσιογράφο που πέταξε τα παπούτσια του στον πρόεδρο Μπους.

Περίπου 2.000 από τους διαδηλωτές μετά τις ομιλίες, κατευθύνθηκαν στην ισραηλινή πρεσβεία στο δυτικό Λονδίνο.

Επίσης, 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Μάντσεστερ, 600 στο Εδιμβούργο και 500 στην Γλασκώβη.

Iταλία

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά των ισραηλινών επιθέσεων στην Ιταλία, κυρίως στο Μιλάνο, όπου έκαψαν σημαίες του Ισραήλ.

Περισσότεροι από χίλιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης κρατώντας πανό με αντισημιτικά συνθήματα και πετώντας παπούτσια, όπως συνέβη και στο Λονδίνο.

Στη Ρώμη 2.000-3.000 άνθρωποι έκαναν πορεία στο ιστορικό κέντρο κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες και φωτογραφίες των θυμάτων. Διαδηλώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν και στο Τορίνο, μετέδωσε το πρακτορείο Αnsa.

Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι διαδήλωσαν στο Άμστερνταμ κατά των ισραηλινών επιδρομών και η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις, ενός άντρα που πετούσε πέτρες και μιας γυναίκας που κρατούσε ένα πανό το οποίο συνέκρινε τις ισραηλινές επιδρομές με το Ολοκαύτωμα.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Χάγη και στο Ρότερνταμ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση