Δεκ 28 2008

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Παρουσίαση βιβλίου για τον Απ. Καλδάρα

Κάτω από: ΒΙΒΛΙΑ,ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Τρικκαίων παρουσιάζει το βιβλίο «Απόστολος Καλδάρας Αναφορά στη ζωή και το έργο του μεγάλου δημιουργού» του συγγραφέα Νίκου Χατζηνικολάου, την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, 7 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Τρικάλων. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας Νίκος Χατζηνικολάου και ο γιος του Απόστολου Καλδάρα ,ο συνθέτης Κώστας Καλδάρας.
Στο τέλος καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Ανδρέα Τσέγα θα εκτελέσουν αντιπροσωπευτικά τραγούδια του συνθέτη.
Ο Νίκος Χατζηνικολάου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα .Είναι Βιολόγος και εργάζεται ως διευθυντικό στέλεχος σε διεθνή φαρμακευτική εταιρία. Το βιβλίο του «Απόστολος Καλδάρας Αναφορά στη ζωή και το έργο του μεγάλου δημιουργού» παρακολουθεί τη διαδρομή του Απόστολου Καλδάρα από τα πρώτα του χρόνια  στη γενέθλια πόλη του, τα Τρίκαλα που ο συγγραφέας χαρακτηρίζει ως πόλη των εξαιρέτων καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει τα Τρίκαλα είναι η πόλη που εξέθρεψε δημιουργούς όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Κώστας Βίρβος, ο Χρήστος Κολοκοτρώνης,ο Μπάμπης Μπακάλης ,ο Γιώργος Σαμολαδάς κα. Στο βιβλίο αναφέρονται οι μουσικές επιρροές  που δέχθηκε ο συνθέτης και οι πρώτες του απόπειρες στη σύνθεση. Ακολουθεί τον μεγάλο δημιουργό στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της κατοχής και αργότερα στον ερχομό του στην Αθήνα ,έδρα των δισκογραφικών εταιρειών. όπου αρχίζει να ηχογραφεί τις μεγάλες του επιτυχίες . Εκτενής αναφορά γίνεται στους συνεργάτες ?στιχουργούς του Απόστολου Καλδάρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά παρουσιάζεται ολοκληρωμένα το σύνολο της δισκογραφίας του συνθέτη. Το βιβλίο προλογίζουν ο Κώστας Καλδάρας, ο ποιητής Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της ΜΙΝΟS-EMI Μάκης Μάτσας και ο  συνθέτης Βαγγέλης Κορακάκης, ενώ  περιλαμβάνει και έργα από επτά σημαντικούς ζωγράφους που τα αφιέρωσαν στον Καλδάρα.

Η ΕΡΕΥΝΑ 28 Δεκεμβρίου 2008

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση