Δεκ 25 2008

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Μηνύματα αγάπης και περίσκεψης

Κάτω από: Μηνύματα

 vartholomaios_98.jpg

«Η φύση περιυβρίζεται. Το περιβάλλον συμπάσχει. Οι νέοι απογοητεύονται και εξεγείρονται διαμαρτυρόμενοι για την αδικία του παρόντος και την αβεβαιότητα του μέλλοντος», τονίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του.

«Από εκείνη τη φωταγωγημένη νύχτα, όταν το άστρο της Ανατολής υπέδειξε τον τόπο όπου γεννήθηκε η ελπίδα και πήρε μορφή η παρηγοριά των ανθρώπων, το σκοτάδι συνεχίζει, δυστυχώς, την αέναη προσπάθεια να καταπιεί το φως.Όμως το Φως νίκησε και θα νικά πάντοτε», αποφαίνεται, τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Από την Αγία Πόλη της Βηθλεέμ, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος συνδέει τα προβλήματα που ταλανίζουν τον άνθρωπο παγκοσμίως, με την άρνηση του μηνύματος του Θεού, της αποστασιοποίησής τους από Εκείνον.

«Ας δώσουμε την αγάπη μας, με όποιο τρόπο είναι δυνατόν», καλεί από την πλευρά του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος.

Στο Κυπριακό αναφέρεται και φέτος, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος: «Εκείνο που αποδείχθηκε -όπως υποστηρίζει- είναι ότι η Τουρκία επιδιώκει τη νομιμοποίηση δια της υπογραφής μας των άνομων σχεδίων της εις βάρος της πατρίδας μας».

Στην οικονομική κρίση εστιάζει το φετινό του μήνυμα ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος. «Η στρεβλή οικονομική δραστηριότητα που λατρεύει το κέρδος, περιφρονεί τον άνθρωπο και λεηλατεί την κτίση οδήγησαν, όπως επισημαίνει, στη γνωστή παγκόσμια οικονομική κρίση, που σαν φοβερός κυκλώνας απειλεί τις περισσότερες χώρες, αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες. Κυρίως όμως καταλήγει σε νέα ταλαιπωρία των εκατομμυρίων φτωχών και απλών ανθρώπων», σημειώνει ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.

www.e-tipos.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση