Δεκ 24 2008

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Το Ίντερνετ ξεπερνά τον έντυπο τύπο στις προτιμήσεις των Αμερικανών

Κάτω από: ΙΝΤΡΕΝΕΤ

Το ιντερνετ έγινε μέσα στο 2008 η δεύτερη πηγή πληροφόρησης των Αμερικανών, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τον παραδοσιακό έντυπο τύπο.

Το Ίτερνετ έγινε μέσα στο 2008 η δεύτερη πηγή πληροφόρησης των Αμερικανών, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τον παραδοσιακό έντυπο τύπο, όμως η τηλεόραση παραμένει μακράν το προνομιούχο μέσο, σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το αμερικανικό κέντρο ερευνών Pew.

Περίπου το 40% των Αμερικανών δηλώνουν ότι «σερφάρουν» πρώτα στο διαδίκτυο για να ενημερωθούν για την επικαιρότητα, σε σχέση με ένα 35% που προτιμά να διαβάζει τις εφημερίδες. Η έρευνα, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, δείχνει μια θεαματική πρόοδο του Ίντερνετ ανάμεσα στο 2007 και το 2008, με αύξηση περίπου 16 εκατοστιαίων μονάδων, ενώ οι εφημερίδες παρουσιάζουν μια αργή διάβρωση του αναγνωστικού τους κοινού εδώ και πολλά χρόνια.

Η τηλεόραση παραμένει η βασική πηγή πληροφοριών για το 70% των Αμερικανών. Στις ηλικίες κάτω των 30 ετών, ο αριθμός των ανθρώπων που προτιμούν την τηλεόραση πέφτει πάντως στο 59%, περίπου 9% λιγότερο από μια προηγούμενη έρευνα που δόθηκε στην δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο του 2007.

Η σφυγμομέτρηση έγινε σε δείγμα 1489 ατόμων από τις 3 έως τις 7 Δεκεμβρίου. Το περιθώριο λάθους δεν διευκρινίστηκε.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση