Δεκ 13 2008

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Ιπποφαές: αυτό που δυνάμωνε τον Τζένγκις Χαν

Κάτω από: ΥΓΕΙΑ

assets_large_t_1464_1823054_type11495.jpg

Εχει χαρακτηριστεί ως ο βασιλιάς των φυτών με 190 θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες C και Ε, πλήθος αντιοξειδωτικών και λιπαρά οξέα

 

Πρόκειται για έναν ισχυρό σύμμαχο της υγείας μας, αφού οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι αμέτρητες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τόνωση του οργανισμού. Προσφέρει δύναμη και ενέργεια, ενισχύει το ανοσοποιητικό και το καρδιαγγειακό σύστημα, προλαμβάνει από τις κοινές παθήσεις και θωρακίζει τον οργανισμό απέναντι στον καρκίνο και την πρόωρη γήρανση.

Στον κατάλογο των φυτών με γνωστές φαρμακευτικές ιδιότητες το ιπποφαές κατέχει μια από τις πιο διακεκριμένες θέσεις. Είναι από τα αρχαιότερα φυτά της γης και προηγείται κατά πολύ της εποχής των παγετώνων.

Αυτοφύεται σε μορφή θάμνου στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας. Η ευεργετική του δράση είχε εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους αρχαίους Ελληνες.

 assets_large_t_1464_1823055_type11104.jpg

Στις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου είχε παρατηρηθεί ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα θεραπεύονταν τρώγοντας τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού, ενώ το τρίχωμά τους άρχιζε να γυαλίζει, γεγονός στο οποίο οφείλεται και η ονομασία του (ίππο-φάος: άλογο που γυαλίζει).

Μετά την ανακάλυψη αυτή, το ιπποφαές έγινε το απαραίτητο τονωτικό των πολεμιστών σε κάθε εκστρατεία, για να προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή και δύναμη. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι το χρησιμοποιούσε στις εκστρατείες του και ο Τζένγκις Χαν. Μνημονεύεται από τον Θεόφραστο, μαθητή του Αριστοτέλη, αλλά κυρίως από τον Διοσκουρίδη τον Αναζαρβέα, πατέρα της φαρμακολογίας.

Αναφορές υπάρχουν ακόμη στη θιβετιανή και κινέζικη ιατρική. Από το 1929, όταν για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε βιοχημική ανάλυση των καρπών του φυτού, οι γνώσεις για τις φαρμακευτικές ιδιότητες του συνεχώς αυξάνονται.

Υπάρχει πλέον τεκμηριωμένη γνώση για το ιπποφαές και έχουν αφιερωθεί σε αυτό πέντε παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια.

Για όλες τις παθήσεις…
Πλούσιο σε βιταμίνες, εξασφαλίζει ζωτικότητα και υγεία, ρυθμίζει τις σωματικές λειτουργίες, αυξάνει την αντοχή του οργανισμού στις ασθένειες και το άγχος και προστατεύει το νευρικό σύστημα. Η βιταμίνη Α που περιέχει ασκεί ιδιαίτερα θετική επίδραση στα μάτια, το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια, ενώ τα πλούσια αποθέματά του σε βιταμίνη Ε συμβάλλουν στη βελτίωση της πνευματικής και σωματικής απόδοσης του οργανισμού. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην αντιοξιδωτική του δράση.

Το ιπποφαές επιτυγχάνει με τον καλύτερο τρόπο τη ριζική απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη ζωτικότητα και ενέργεια.

Είναι το μόνο που περιέχει περισσότερα από 15 ενεργά αντιοξειδωτικά συστατικά, γεγονός που το καθιστά μία από τις κορυφαίες αντικαρκινικές τροφές στον κόσμο.

Αλλά και ως συμπληρωματικό διαίτης αποδεικνύεται η κορυφαία επιλογή.

Η αφθονία του σε λιπαρά οξέα και αμινοξέα συντελεί στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην επιτάχυνση των διαδικασιών μεταβολισμού, βελτιστοποιεί τις καύσεις, ενώ παράλληλα δημιουργεί αίσθημα κορεσμού.

Το ιπποφαές βοηθάει και στην υγεία του δέρματος.

Η μοναδική του σύσταση δρα ανασταλτικά στα σημάδια του χρόνου.

Τι προσφέρει…

  • Τονώνει τον οργανισμό, προσφέρει ευεξία, ενέργεια, γρήγορη ανάρρωση και επούλωση των πληγών, αποτοξίνωση του οργανισμού. -Ενισχύει το ανοσοποιητικό.
  • Προστατεύει από τον καρκίνο, τα γαστρεντερικά προβλήματα. -Προστατεύει το νευρικό σύστημα και μειώνει το άγχος. -Ρυθμίζει τον μεταβολισμό. -Βοηθάει στην αντιμετώπιση της υπερπλασίας του προστάτη. -Προστατεύει από καρδιαγγειακά προβλήματα.
  • Βοηθάει στη μείωση της κακής χοληστερίνης, του σακχάρου και προστατεύει τα αγγεία. -Προστατεύει από τις οφθαλμικές παθήσεις.
  • Βοηθάει στην αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων, όπως ακμή, δυσχρωμίες, έκζεμα, έγκαυμα, ψωρίαση.

Πως θα το βρείτε

  • Ως αποξηραμένο φυτό για να φτιάξουμε αφέψημα ή έγχυμα.
  • Ως έλαιο του φυτού, που χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων για εξωτερική επάλειψη.
  • Σε μορφή κάψουλας. Είναι πιο εύκολο στη χρήση και έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Επίσης, κυκλοφορούν κάψουλες που περιέχουν έλαιο του φυτού.

ΕΛΣΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση