Δεκ 02 2008

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Πρόληψη της βίας στο σχολείο. Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Τρικάλων

Κάτω από: Εκπαιδευτικά

Το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης με την στήριξη του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Απ. Αθ. Τάσιου και την συνεργασία του Υπευθύνου Αγωγής Υγείας κ. Ι. Ντούμα διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο για την Πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής επιθετικότητας ή σχολικό εκφοβισμό (bullying) στα σχολεία.

Το Κέντρο Πρόληψης αφουγκραζόμενο τις όλο και πιο συχνές διαμαρτυρίες και ανησυχίες από γονείς, αλλά και από δασκάλους για την επιθετικότητα των παιδιών, κυρίως μέσα στο χώρο, αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλον του σχολείου, προτείνει ένα πρωτότυπο πρόγραμμα Πρόληψης με το εκπαιδευτικό υλικό «Το σπίτι των παιδιών».

Οι εκπαιδευτικοί παίζουν σημαντικό ρόλο σε μια τέτοια προσπάθεια, καθώς είναι αυτοί που σε μεγάλο βαθμό μπορούν να διασφαλίσουν το κλίμα και την πολιτική του σχολείου.

«Το σπίτι των παιδιών» είναι ένα εκπαιδευτικό υλικό για την αντιμετώπιση της παιδικής επιθετικότητας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι σχεδιασμένο ώστε να εφαρμόζεται από τους δασκάλους στις τάξεις και κυρίως από όσους έχουν ήδη εκπαιδευτεί στο υλικό «Δεξιότητες για παιδιά του δημοτικού».

Στην εφαρμογή  του αξιοποιείται η βιωματική προσέγγιση και οι ενεργητικές μέθοδοι μάθησης με δραστηριότητες ελκυστικές και κατάλληλες για τα παιδιά του Δημοτικού.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στο να βοηθήσει τα παιδιά να αναγνωρίσουν τις αντιλήψεις τους για την επιθετικότητα, να βρουν τρόπους επίλυσης συγκρούσεων, να καλλιεργήσει την ενσυναίσθηση του παιδιού για τα συναισθήματα των άλλων,  καθώς και το σεβασμό στην ατομικότητα και τη διαφορετικότητα.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 10 ? 11 & 12 Δεκεμβρίου 2008, απογευματινές ώρες (17:30 έως 20:30). Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Πρόληψης στο τηλ. 2431 0 75555 και στην διεύθυνση Βίκτωρος Ουγκώ 2 στην Πλατεία Χατζηπέτρου.

Η Πρόληψη της  επιθετικότητας αποτελεί δικαίωμα όλων των παιδιών. Ως ενήλικες χρειάζεται να καταβάλουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες προσπάθειες για να τη διασφαλίσουμε.

Source:Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Τρικάλων

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση