Νοέ 27 2008

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Ρεκόρ καταγράφουν τα αέρια του θερμοκηπίου

Κάτω από: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 assets_large_t_420_1118957_type11495.jpg

Σε επίπεδα ρεκόρ έφθασαν το 2007 τα αέρια που ευθύνονται για την υπερθέρμανση του πλανήτη, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO). Οι συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και μονοξειδίου του αζώτου (νιτρώδες οξείδιο, Ν20) άγγιξαν νέα υψηλά επίπεδα το 2007, ενώ το μεθάνιο σημείωσε τη μεγαλύτερη ετήσια αύξησή του σε μία δεκαετία, διευκρίνισε ο WMO.

«Το ανησυχητικό είναι ότι τα δύο επικίνδυνα αέρια, τα CO2 και Ν20, αυξάνονται σταθερά και δεν υπάρχουν ενδείξεις μείωσής τους», δήλωσε ο ειδικός του WMO Γκέιρ Μπραάδεν, προσθέτοντας ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να εκτιμήσει κανείς αν το μεθάνιο θα εξακολουθήσει και αυτό να αυξάνεται.

«Το διοξείδιο του άνθρακα ευθύνεται για το 90% της αύξησης των συνεπειών του φαινομένου του θερμοκηπίου», τα τελευταία πέντε χρόνια, πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου «φυλακίζουν την ακτινοβολία στην ατμόσφαιρα της Γης, προκαλώντας την υπερθέρμανσή της» και ο αντίκτυπός τους ήταν μεγαλύτερος το 2007 απ ό,τι την προηγούμενη χρονιά, σημείωσε.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση