Νοέ 21 2008

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Τεχνικοί της Νομαρχίας επισκέφτηκαν το σπήλαιο της Θεόπετρας

 phpthumb_generated_thumbnailjpg.jpg

Η ΝΕΤ θα κάνει ειδικό αφιέρωμα που θα προβληθεί το Σαββατοκύριακο

Οι εργασίες στο σπήλαιο της Θεόπετρας έχουν τελειώσει εδώ και λίγες ημέρες. Όλα είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους επισκέπτες πλην ενός κολλήματος.

Ο δρόμος προς το σπήλαιο είναι ημιτελής. Τα τελευταία πεντακόσια μέτρα προς το σπήλαιο για λόγους που δεν μπορούν να εξηγηθούν δεν ασφαλτοστρώθηκαν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η προσέγγιση στο σπήλαιο που όλα είναι έτοιμα να είναι δύσκολη έως αδύνατη.

Ελπίδες στο Υπουργείο Πολιτισμού για το μουσείο

Δεν είναι όμως μόνο ο δρόμος που κρίνεται απαραίτητος για την επισκεψιμότητα του σπηλαίου. Το έργο θα είναι ημιτελές αν δεν συνδυαστεί με την κατασκευή και ίδρυση του παλαιοντολογικού μουσείου όπου θα φιλοξενεί όλα τα εκθέματα του σπηλαίου.

Τι νόημα θα έχει η παρουσία ενός επισκέπτη στο σπήλαιο αν δεν δει αυτά που βρέθηκαν σ? αυτό.

Και όλα αυτά τα εκθέματα αυτήν την ώρα είναι διασκορπισμένα σε διάφορες περιοχές όπως στην Καρδίτσα.

Πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος κ. Ζιάκας επικοινώνησε με το Υπουργείο Πολιτισμού και ζήτησε να έχει μια συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα.

Χθες από το υπουργείο επικοινώνησαν με το Δήμαρχο κ. Ζιάκα και τον ενημέρωσαν ότι αυτή η συνάντηση θα γίνει σύντομα.

Αυτό που ζητάει ο Δήμος Βασιλικής είναι το υπουργείο να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του έργου. Ο Δήμος παραχωρεί οικόπεδο στην Θεόπετρα, κοντά στο σπήλαιο και μένει να βρεθούν τα χρήματα για την κατασκευή.

Όσο για την μελέτη ο κ. Ζιάκας δηλώνει ότι αν χρειαστεί θα την χρηματοδοτήσει ο Δήμος με δικά του χρήματα.

Σ? αυτό τον αγώνα του Δήμου αρωγός και συμπαραστάτης είναι η κ. Κυπαρρίση. Η επιστήμων που το όνομά της συνδέθηκε με το σπήλαιο της Θεόπετρας.

Αφιέρωμα της ΝΕΤ

Χθες το πρωί τηλεοπτικό συνεργείο από το κρατικό κανάλι της ΝΕΤ παρευρέθη στο σπήλαιο και το Σαββατοκύριακο θα γίνει η προβολή του αφιερώματος.

Αυτό σημαίνει ότι αυτό το μοναδικό μνημείο άρχισε να αποκτά ενδιαφέρον πριν ακόμη ξεκινήσει η λειτουργία του.

Στο αφιέρωμα της ΝΕΤ υπάρχουν συνεντεύξεις του Δημάρχου και της κ. Κυπαρρίση. Το σημαντικότερο είναι ότι για πρώτη φορά Πανελλαδικώς και όχι μόνο θα προβληθούν εικόνες από τον τόπο που έζησε το ανθρώπινο είδος πριν χιλιάδες χρόνια.

Του Βαγγέλη Γκιάτα

www.e-erevna.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση