Νοέ 19 2008

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Το Κέντρο Ιστορίας & Πολιτισμού ?Κλιάφας? επισκέφθηκαν τα Λυκόπουλα Τρικάλων

phpthumb_generated_thumbnailjpg2.jpg

Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Τρικάλων

Μία ενδιαφέρουσα δραστηριότητα είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τα Λυκόπουλα της 1ης Αγέλης Τρικάλων το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008, κατά την επίσκεψή τους στο κέντρο Ιστορίας & Πολιτισμού της εταιρείας ΚΛΙΑΦΑ», στα πλαίσια εφαρμογής του Προσκοπικού προγράμματος που ακολουθείται και καλύπτει τα ενδιαφέροντα και τις επιθυμίες των ανήλικων μελών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ).

Με απόλυτα κατανοητό τρόπο για τα χαρακτηριστικά της ηλικίας των Λυκοπούλων (παιδιά ηλικίας 7?11 ετών), η συγγραφέας και παιδαγωγός κ. Μαρούλα Κλιάφα ξενάγησε στην αρχή τους μικρούς επισκέπτες στις ρίζες των λαϊκών παραμυθιών της πατρίδας μας, ενώ στη συνέχεια ο υπεύθυνος της βιβλιοθήκης του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών που λειτουργεί στο Κέντρο κ. Γιώργος Ευθυμίου διηγήθηκε με ιδιαίτερη γλαφυρότητα στα παιδιά γνωστά λαϊκά παραμύθια.

Στο τέλος, το πρόγραμμα περιλάμβανε ολιγόλεπτη παρουσίαση της ζωής και του έργου του μεγάλου λαϊκού μας ζωγράφου Θεόφιλου, μέσα από ένα πλούσιο οπτικό υλικό που διαθέτει η βιβλιοθήκη του κέντρου, καθώς και προσκοπικά παιχνίδια. Δόθηκε έτσι η δυνατότητα συνολικά η επίσκεψη εκτός από διασκεδαστική να αποβεί και ωφέλιμη για την πνευματική καλλιέργεια των Λυκοπούλων, πάντοτε μέσα στα πλαίσια της Προσκοπικής μεθόδου αγωγής που ακολουθείται και σκοπό έχει να δώσει στα παιδιά βιώματα και εμπειρίες που θα τους χρησιμεύσουν στη ζωή τους στο μέλλον.

Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Τρικάλων θεωρεί υποχρέωσή της να ευχαριστήσει και δημοσίως την «ψυχή» του Κέντρου Ιστορίας & Πολιτισμού της εταιρείας ΚΛΙΑΦΑΣ κ. Μαρούλα Κλιάφα, καθώς και τον υπεύθυνο της βιβλιοθήκης κ. Γιώργο Ευθυμίου για τη θερμή υποδοχή και την ξενάγηση στο μαγικό κόσμο των λαϊκών παραμυθιών της πατρίδος μας, χάριν στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί η ενδιαφέρουσα αυτή Λυκοπουλική δράση.

Source:Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Τρικάλων

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση