Νοέ 13 2008

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Παίζοντας με τη λογοτεχνία

28-3-1thumb.jpg

&ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Σήμερα Πέμπτη 13 Νοεμβρίου και ώρα 5.30 μ.μ. στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Π.Ο.Δ.Τ θα συνεχισθεί για δεύτερη εβδομάδα το αφιέρωμα στο συγγραφέα Κώστα Μάγο.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών και έχει ως στόχο να γνωρίσουν με ένα διαφορετικό τρόπο τη λογοτεχνία αλλά και τους δημιουργούς της.
Σήμερα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το βιβλίο του Κώστα Μάγου «Σκουπιδιστάν». Την εικονογράφηση έκανε ο Σόλης Μπαρκής. Το πρόβλημα των απορριμμάτων συνιστά μια πελώρια πρόκληση για όλες τις σύγχρονες κοινωνίες και αφορά το ίδιο το μέλλον του πλανήτη μας. Σκοπός του συγγραφέα είναι μέσα από το βιβλίο του να αφυπνίσει το ενδιαφέρον των παιδιών σχετικά με το περιβάλλον και τη ρύπανση. Μέσα από διάφορες τεχνικές πού χρησιμοποιεί οδηγεί τα παιδιά με έναν απλό τρόπο στην κατανόηση της αναγκαιότητας της ανακύκλωσης μέσω της οποίας συνεχίζεται αρμονικά ο αέναος κύκλος της ζωής.
«Δεν ήξεραν τι άλλο μπορούσαν πια να κάνουν με τα σκουπίδια τους οι κάτοικοι του Σκουπιδιστάν. Δρόμοι, πλατείες, αγορές, πάρκα, δάση και παραλίες ξεχείλιζαν από σκουπίδια. Οι κάδοι δεν άδειαζαν ποτέ. Δεν προλάβαιναν να περάσουν τα απορριμματοφόρα, κι ήταν πάλι γεμάτοι! Ο Φυσησοφός και τα παιδιά, όμως ,θα βρουν τη λύση και το Σκουπιδιστάν θα γίνει ΟΥΤΕΝΑΣΚΟΥΠΙΔΙΚΑΝ».
Η ΕΡΕΥΝΑ 13 Νοεμβρίου 2008

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση