Νοέ 08 2008

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Τρικαλινή εκλέχτηκε με τον Μπάρακ Ομπάμα

Κάτω από: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

phpthumb_generated_thumbnailjpg.jpg

Επικράτησε στη Νεβάδα του αντιπάλου της κερδίζοντας μια θέση στο Κογκρέσο

Τα Τρίκαλα απέκτησαν και βουλευτική παρουσία στο Αμερικανικό Κογκρέσο μιας και στις πρόσφατες εκλογές εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο των Δημοκρατικών και του Μπάρακ Ομπάμα η πρώην πολιτειακή γερουσιαστής Ντίνα Τάιτους.

Η ομογενής είχε διεκδικήσει ανεπιτυχώς τη θέση του κυβερνήτη της Νεβάδας το 2006, ωστόσο επικράτησε αυτή τη φορά του πεπειραμένου αντιπάλου της. Έτσι μεγάλωσε ο κατάλογος των ομογενών βουλευτών οι οποίοι θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν τις θέσεις της, Ελλάδας και της Κύπρου.

Πέραν της Τάιτους επανεξελέγη στη Μασαχουσέτη η Νίκη Τσόγκα, σύζυγος του αείμνηστου ομογενή γερουσιαστή Πολ Τσόγκα, στο Μέριλαντ ο Τζον Σαρμπάνης, στη Φλόριδα ο Κώστας Μπιλιράκης, στη Νεβάδα η Σέλι Μπέρκλεϊ και στο Οχάιο ο Ζακ Σπέις. Δύο άλλοι ομογενείς απέτυχαν να εκλεγούν στο Οχάιο. Πρόκειται για την Τζέιν Μιτακίδη και τον Τζιμ Τράκα. Στη Νέα Υόρκη επανεξελέγη ο πολιτειακός βουλευτής Μιχάλης Γίάνναρης.

Όπως η ίδια ανέφερε σε δηλώσεις της στην Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής «το πλήρες όνομα μου είναι Κωνσταντίνο. Μου το δώσανε προς τιμήν του παππού μου, Αρθούρου Κωνσταντίνου Καθώνη, που ήρθε στην Αμερική από την Ελλάδα στις αρχές του περασμένου αιώνα. Ήτανε από την Αθήνα αλλά το οικογενειακό σπίτι βρίσκονταν στα Τρίκαλα. Μετανάστευσε με την ελπίδα να βρει εδώ μια καλύτερη ζωή. Κι επειδή ήρθε μέσω του Ellis Island, όταν γίνονταν η αναπαλαίωση του κέντρου αυτού διεκπεραίωσης μεταναστών, αγόρασα ένα τούβλο με το όνομά του για να τον τιμήσω».

Η Ντίνα Τάιτους έχει επισκεφθεί την Ελλάδα πολλές φορές, μερικές για να δει συγγενείς, άλλες για τουρισμό και άλλες για μελέτη. Είναι κατενθουσιασμένη μαζί της, καθώς όπως αναφέρει «επιστρέφω πάντα στην Αμερική με την υπενθύμιση του πόσο υπέροχο είναι να είναι κάποιος Έλληνας».

Source:εφ “Ενημέρωση”

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση