Νοέ 04 2008

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Μισό εκατομμύριο λογαριασμοί σε κίνδυνο λόγω ιού στο Ίντερνετ

Κάτω από: ΙΝΤΡΕΝΕΤ

03-11-08_254540_1.jpg

Τα στοιχεία από περίπου 500.000 τραπεζικούς λογαριασμούς στο Ίντερνετ κατάφερε να υποκλέψει ιός που περιγράφηκε ως «ένα από τα πιο επικίνδυνα εγκληματικά όπλα που κατασκευάστηκαν ποτέ».

Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις εταιρειών ασφαλείας, περισσότερες από 2.000 διευθύνσεις στο Ίντερνετ έχουν επηρεαστεί ενώ οι μολυσμένοι υπολογιστές βρίσκονται σε όλο τον κόσμο.

Ο ιός εντοπίστηκε αρχικά τον Φεβρουάριο του 2006 και από τότε έχει κλέψει τα στοιχεία περίπου 260.000 κατόχων τραπεζικών λογαριασμών και 240.000 κατόχων πιστωτικών και χρεωστικών καρτών που πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω Ίντερνετ.

Το ανησυχητικό στοιχείο για τους ειδικούς είναι ότι ο ιός καταφέρνει να παραμείνει ενεργός για πάρα πολύ καιρό από τότε που εντοπίστηκε, ενώ αξιοσημείωτο είναι το ότι δεν έχει προσβάλει ρωσικά domains. Σύμφωνα με υπολογισμούς, ο αριθμός των ιστοσελίδων που μολύνονται ξεπερνά τις 6.000 κάθε ημέρα, ή μία κάθε 14 δευτερόλεπτα.

Σε ότι αφορά την προστασία των χρηστών, η κυριότερη προστασία είναι η εγρήγορση στην πλοήγηση και η αυξημένη προσοχή στα link που ακολουθούν κατά την περιήγηση στο Διαδίκτυο, ειδικά σε αυτά που εμφανίζονται σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες BBC

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση